VULIN RASKRINKAO ĐILASOVU ZAVERU: Zahtevi da se isporuči Duško Kornjača stižu od N1, a ne od BiH!

Autor: Republika

Vesti

22.08.2021

09:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin govoreći za Prvu televiziju o aktuelnim dešavanjima u regionu, istakao je da je samo Aleksandar Vučić taj zahvaljujući kome imamo miran i stabilan Balkan i niko drugi.

Republika

Foto: MUP Srbije

Ministar policije Aleksandar Vulin

Govoreći o navodnom zahtevu Bosne i Hercegovine da se toj zemlji isporuči ratni komandant Duško Kornjača, ministar Vulin je kazao da apsolutno podržava stav predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji je ranije kazao da to ne može da učini po zakonu, a i da može, to ne bi učinio. 

Vulin je istakao da zahtevi za izručenje ne dolaze iz BiH, već od televizije koja je pd kontrolom medijskog tajkuna Dragana Šolaka i njegovog političkog pajtosa Dragana Đilasa.

- Ti zahtevi ne stižu iz Bosne i Hercegovine, nego stižu od jedne televizije, stižu od N1. Nama se Bosna i Hercegovina nije obratila, ni ne može da nam se obrati kad imamo sporazum sa BiH gde se eksplicitno kaže da se izručenje državljana jedne, odnosno druge zemlje ne odnosi na ratne zločine. To je još potpisala Demokratska stranka kada je taj sporazum rađen, jer je Bosna i Hercegovina insistirala na tome kako, na primer, Naser Orić ne bi mogao da bude izručen Srbiji. N1 iz Sarajeva misli da može da uređuje politiku Republike Srbije, pa se onda tome priključi i N1 iz Beograda, a to služi samo da bi se izvršio pritisak na Srbiju i Aleksandra Vučića. Takav zahtev ne postoji, niko to nije tražio - istakao je ministar unutrašnjih poslova. 

- Naser Orić ide kao slobodni veseljak koji je mirno oprao ruke od iskopanih očiju sudije Ilića, a mi treba da izručimo svakog Srbina za koga neko upre prstom, a ovog puta upire prstom jedna televizija. Ta televizija je mogla da dođe do Nasera Orića i da ga pita što nije izručen Srbiji kada postoji Interpolova poternica, ali se nešto nisu setili - poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin tokom svog gostovanja u jutarnjem programu Prve televizije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading