LIDERI OPOZICIJE SE KRIJU IZA SVOJIH KANDIDATA: Novi rat Đilasa i Jeremića!

Autor:

Vesti

16.08.2021

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jeremić i Đilas su se sukobljavali oko stavova povodom međustranačkog dijaloga, a onda su započeli ljutu borbu za osvajanje glasača.

Republika

Foto: Tanjug/Nikola Anđić

Vuk Jeremić i Dragan Đilas

Jeremićevo i Đilasovo lažno savezništvo je očigledno potpuno puklo, budući da je ozbiljno krenula predizborna trka za lidera Srbije. Tako sve više u plan izbijaju kandidati opozicije, koji su se u prethodnom periodu postepeno isticali u javnosti i preporučivali na različite načine.

Dok Vuk Jeremić, lider Narodne stranke, gura svog potpredsednika Zdravka Ponoša, na drugoj strani nalazi se kandidat predsednika SSP Dragana Đilasa sudija Miodrag Majić, već dobro poznat javnosti. Majić aktivno radi na svom imidžu i dug put je prošao od kritike Vlade i zakonodavstva, kojoj se divio engleski ambasador Denis Kif, preko druženja s Migelom Bergerom, državnim sekretarom nemačkog saveznog ministarstva spoljnih poslova do velikog intervjua u NIN, na čijoj je naslovnici osvanuo protekle nedelje.

Da je počela borba za prevlast između dve najistaknutije stranke opozicije, pokazuju različite činjenice, Jeremić i Đilas su se sukobljavali oko stavova povodom međustranačkog dijaloga, a onda su se jednom prilikom i našli u istom gradu, istog dana i u isto vreme, što je jasno sugerisalo borbu za srodno biračko telo.

Uzrok sukoba i promociju "novih lica" analizirala je politička analitičarka Jelena Vukoičić za Srpski telegraf.

Republika

Foto: Tanjug/TANJA VALIČ

 

I Tepićeva bi na Vučićevo mesto

Guranje u prve redove potpredsednice Stranke slobode i pravde Marinike Tepić sve je, samo ne diskretno. Izuzetno upadljivim nastupima u javnosti Tepićeva je privukla pažnju građana, ali je i u medijima koji su pod Đilasovom kontrolom zadobila status neke kultne ličnosti.

Tako se Tepićeva uspinje da bude kandidat opozicije, a u tome joj pomaže i portal Danas, s tekstovima poput "Ko će biti predsednički kandidat?"

SAVEZ, FARSA

- Sad se vidi čitava farsa, koju je predstavljao Savez sa Srbiju, koalicija kojoj je isključivo cilj bio otimanje vlasti i da građani pomisle da se opozicija ujedinila. Između Jeremića i Đilasa je uvek postojao jak animozitet, koji su pokušali da prikriju. Kad su videli da ništa ne dobijaju tim izmišljenim savezom, pustili su ga niz vodu i sad isplivava to da nemaju ništa zajedničko i da ih vezuje isključivo mržnja prema Vučiću - navodi Vukoičićeva.

Da Ponoš i Majić izbijaju u prvi plan zato što je javnost prezrela istaknute opozicione lidere Jeremića i Đilasa, ocenjuje naša sagovornica:

- Guraju u prvi plan javne ličnosti koje nisu politički profilisane jer im je jasno da sa svojim imenom i prezimenom imaju limitirani potencijal u glasačkom telu. Na taj način pokušavaju da se sakriju iza nekog ko nema toliko afera iza sebe i promašenih izbora i loših izbornih rezultata. Zato ne čudi da će pokušati da izguraju neke ličnosti i na taj način animiraju glasače koji nisu za vlast.

UZALUD SKRIVANJE

Vladimir Orlić, potpredsednik Narodne skupštine, navodi da je jasno da ni s novim kandidatima opozicija nema šanse da ponovo dođe do vlasti, a da je razlog tome poremećen sistem vrednosti, koji narod uspeva da prepozna.

- Sve su igre tajkunsko-mafijaškog kartela iz bivšeg režima pročitane unapred. Koga god da istaknu kao kandidate, a uvek pokušavaju iza nekog da se sakriju, jer ih narod pamti kao zlu paru, sve je uzalud jer svako ko pristane da se s takvima hvata u kolo isti je kao oni. Isti je to sistem nakaznih "vrednosti" koji narod hoće da proglasi genocidnim, a onda ponovo da mu temeljno odere kožu s leđa, a decu pošalje u inostranstvo ubivši svaku nadu za život u Srbiji. To narod neće da im dozvoli sigurno, uzalud im igre skrivanja i svi ostali marifetluci. Ta mafija neće na vlast nikad više - zaključuje Orlić.

Republika

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

 

Tadićeva bajka o kandidaturi

Ukoliko ne bude kandidata koji može da pobedi Vučića, kandidovaću se ja. Da ironija bude veća, ovo su reči Borisa Tadića, nekadašnjeg predsednika, koji već dugo nema podršku naroda, čije su konferencije prazne, a politička karijera otišla u zaborav, što potvrđuje i sledećom izjavom:

- Od 2012. se nisam kandidovao ni na jednu funkciju i sve vreme sam pružao podršku drugima, i starim i novim licima, koji su pokušali u prethodnim godinama da pobede ovu vlast. Na moju veliku žalost, to se nije desilo i prošlo je pogubno mnogo godina i propuštenih prilika.

To ga ipak nije sprečilo da mašta o tome šta bi trebalo da radi ako dođe do promene vlasti.

- Nakon promene ove vlasti biće potrebno ne samo umeti upravljati državom već upravljati u okolnostima u kojima će biti potrebno paralelno saniranje ogromne štete koja će ostati iza ove vlasti - naveo je Tadić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Milos

20.08.2021 18:20

Ogromna steta je ostala iza tebe, ali je to vec davna proslost Na svu srecu niko nece ni glasati za Tadica i nema tu promene. A sto se tice ove vlasti i ako ode, ostace puno toga pozitivnog uradjenog i napredak je ocigledan na svim poljima. Ali kako situacija stoji, ova vlada sa ovom uspesnom politikom ostaje i na dalje kao prvi izbor vecine gradjana Srbije,.