FABRIKUJU AFERE, A KAD IH SVI PROVALE, PRAVE SE LUDI I NASTAVE DA LAŽU: Pljunu, poližu, pa idu dalje!

Autor:

Vesti

21.08.2021

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uz funkcionere Đilasove SSP i njima naklonjene medije plasiraju izmišljotine da bi pokušali da poljuljaju vlast i obezvrede svaki projekat i uspeh države.

Republika

Foto: Printscreen

Marinika Tepić i Dragan Đilas

Plantaža droge na vojnom gazdinstvu u Moraviću, gde se inače decenijama gaje kokoške, nije jedina afera koja je proslavila Stranku slobode i pravde Dragana Đilasa i njegovu najbližu saradnicu Mariniku Tepić. O ovoj laži mediji naklonjeni opoziciji opširno su pisali, neki od njih su čak "zaboravili" da objave ispravku. Naprotiv, kao i opozicioni lideri dela opozicije, i oni su nastavili s fabrikovanjem laži. Prema istoj Morović matrici, ponašaju se i sada, kada plasiraju laži o vlasi, od pripadnika BIA priviđa im se Veljko Belivuk, koji je optužen za najteža krivična dela. U nizu laži jeste i serijal o Beogradu na vodi, koji su nazivali fantazmagorijom.

SPISAK LAGARIJA

Na spisku novijih lagarija mesto je našla i kampanja za legalizaciju marihuane. Serija tekstova napisana je da bi ubedili narod da će vlast legalizovati marihuanu kako bi se "retroaktivno oslobodila družina sa Jovanjice". Da države neće ozakoniti nikakve droge, nema ko nije demantovao, od ministra zdravlja Zlatibora Lončara do predsednika Srbije. Umesto ispravke, po oprobanoj matrici, krenulo se sa spinovima novim lažima.

Ispravka je, kao i svakom prethodnom slučaju, izostala. Politikolog Jelena Vukoičić u izjavi za Srpski telegraf objašnjava da je opozicionim medijima, ali i političkim prvacima tih partija, od istine važnije da diskredituje vlast i unize i obezvrede svaki projekat i uspeh.

- Pljunu, pa poližu! Taj deo opozicije koji se služi lažima i izmišljotinama, onaj deo koji je blizak nekadašnjem Savezu za Srbiju, bavi se kontinuiranom proizvodnjom afera, za koje nema nikakve dokaze, a kad jedna afera padne u vodu i kad se ispostavi da je izmišljotina, oni nastave dalje, izmišljajući drugu aferu, kao da ništa nije bilo - navodi naša sagovornica.

Republika

Foto: mondo/u.arsić

 

Fantazmagorija Beograda na vodi

U tekstu objavljenom pre nekoliko dana u dnevnom listu Danas iznete su tvrdnje u pokušaju diskeditovanja jednog od najvećih državnih projekata, a to je Beograd na vodi. Da manjak kompanije iznosi 2,8 miliona evra, dok BW kula i BW galerija donose manjak od još 15 miliona evra, uredno je pisalo u Danas, ali argumenata za ove teze nije bilo. Čak su im sagovornici u tekstu opovrgli tezu.

I pre nego što se prionulo na izgradnju Promenade i gradnje Beograda na vodi opozicija je na sva usta kritikovala. Pričali su i pričali da je to Vučićeva maketa i iluzija.. Kad su počele da niču prve zgrade, kritičari nisu zaćutali, već su otrovne strele usmerili na tvrdnje da su preko tog projekta peru pare, da je neisplativ i da investitor u taj projekat neće uložiti ništa i da je to fantazmagorija... Na reagovanje kompanije koja je saopštila da je Beograd na vodi tokom dve godine ostvario ukupan prihod od 170 miliona evra nije nateralo što dovoljno govori protiv svake spekulacije.

Na ove novinske naslove u opozicionim medijima da je BW na gubitku bio je primoran da se osvrne i predsednik Vučić, koji je ove natpise negirao.

- Srbija ima slobodu izbora i to svi znaju, ali nema tih izbora na kojima bi njihova politika pobedila. Mi ulažemo veliki novac koji će doneti još veći, možda neće za mesec dana, ali dajte malo vremena. Ovo je najlepši projekat naše zemlje, naravno da će doneti više nego što smo uradili - zaključio je Vučić.

POLITIČKI DAVLJENICI

Dodaje da fabrikovanje laži i njihovo medijsko plasiranje jedne za drugom koriste kao vrstu političke borbe:

- Sve što misle da će odjeknuti u javnosti i biti bombastično, oni puste kao vest, kad se ispostavi da je laž, samo nastave dalje.

Vukoičićeva ističe da takvu strategiju biraju samo oni koji pate od nedostatka ideje i konkretnog političkog programa.

- Ne prezaju ni od čega. Kao politički davljenici, oni se batrgaju po površini, nemaju za šta da se uhvate. Institucije bi trebalo da reaguju da ta vrsta neprekidne proizvodnje afera baziranih na lažima prestane jer u ovom trenutku možete da optužite bilo koga za bilo šta, za najbrutalnije radnje, bez dokaza i da ne odgovarate ni na jedan način - smatra Vukoičićeva.

Legalizacija marihuane

Kratko je trajao put opozicije i medija koji se nalaze pod njihovom kontrolom od toga da predsednik želi da legalizuje marihuanu do toga da praktično zagovaraju legalizovanje pomenute opojne supstance.

Još jednom je opozicija na ovaj način pokazala da ne vrednuje narod, budući da mu u razmaku od samo nekoliko meseci servira potpuno drugačiju priču. U aprilu su čak prenosili izjavu advokata Borivoja Borovića, koji je naveo da građani Srbije sumnjaju da je ideja o legalizaciji davno isplanirana i da će tužilac morati da odustane od krivičnog gonjenja u procesu "Jovanjica".

Potom su otišli još dalje, prenoseći reči prvog potpredsednika Narodne stranke Miroslava Aleksića da je suština legalizacije da se retroaktivno oslobodi "družina s Jovanjice".

Opet je predsednik Srbije morao da reaguje na ove navode, zgrožen spinovanjem, kojim se sve vreme bavila opozicija.

- Govorili su da je u toku proces prihvatanja marihuane, kao dozvoljene, kad smo rekli da nećemo da legalizujemo, sad ćute šta su lagali za "Jovanjicu" godinu i više dana. Hoćete li marihuanu ili nećete? Ali i da hoćete i da nećete, oni će da kažu suprotno - istakao je Vučić.

Belivuk im se priviđa od pripadnike BIA

Reditelj i potpredsednik Narodne stranke Siniša Kovačević je rekao da je jednom prilikom lično video Veljka Belivuka na terasi Predsedništva Srbije.

- Niko ne pita predsednika Srbije kako je moguće da je toliko kivan na Belivuka, a da je do juče rasturao demonstracije. Šta se to dogodilo preko noći. Ja sam lično prošao pored Velje Belivuka i video ga kako sedi na terasi Predsedništva. Ja, lično - rekao je nedavno Kovačević, a ove njegove navode osporio je Vučić.

Ispostavilo se da su ljudi na terasi o kojima deo opozicije govori zapravo pripadnici BIA. Šef države rekao je da mu ovakve izmišljotine deluju kao šale.

- To su šale i trikovi, ja to tako razumem. Morate da znate, apropo tih viceva, ko god je ušao i izašao iz Predsedništva mora da bude snimljen i upisan kad ulazi i ispisan kad izlazi! Ja to doživljavam zaista kao vic, kao i ono da bih ja išao na poligraf, ali ne mogu jer je aparat izanđao - podvukao je Vučić.

Tvrdnje koje su opozicioni mediji iznosili o prebijanju demonstranata od Veljka Belivuka i Marka Miljkovića za vreme Vučićeve inauguracije takođe su pale u vodu, budući da je utvrđeno da je u to vreme, tačnije u periodu od 4. februara 2017. do 11. maja 2018, Belivuk bio u zatvoru zbog ubistva na šinama, dok je Miljković bio pritvoren od 4. maja 2017. do 11. maja 2018.

Republika

Foto: Tanjug/TANJA VALIČ

 

Marinika Tepić pohvalila Vučića i SNS

Uzdanica lidera tajkunske opozicije Dragana Ðilasa Marinika Tepić, verovali ili ne, pohvalno je govorila o reformama koje je preduzela srpska vlast na čelu sa Srpskom naprednom strankom.

Uzevši u obzir da Tepićeva danas ne propušta priliku da napadne vlast u Srbiji na svakom mestu i u svakoj prilici, krajnje je neobično da je ona 2016. pohvalno govorila o procesu evrointegracija, a dokaz za ovo neverovatnu Marinikinu transformaciju je video snimak njenog izlaganja u Skupštini. Tepićeva, koja se tada nalazila na funkciji predsednice skupštinskog odbora za evropske integracije ispred partije Nenada Čanka

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading