DANILO IKODINOVIĆ BESRAMNO UVREDIO VLADIKU SPC: Jeremićev funkcioner izgubio kompas, PRIMITIVIZAM NA DELU! (FOTO)

Autor: Republika

Vesti

13.08.2021

07:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danilo Ikodinović, predsednik odbora za sport Naradone stranke Vuka Jeremića besramno je uvredio vladiku Srpske pravoslavne crkve i većinski verujući narod u Srbiji, otkriva Republika.

Foto: Tanjug/ST

Perjanica Vuka Jeremića Danilo Ikodinović uvredi vladiku

Iako se funcioneri Narodne stranke na čelu sa Jeremić poslednjih meseci ne libe da brutalno vređaju sve one koji se sa njima ne slažu, čini se da je Ikodinović otišao korak dalje pošto je na Tviteru lajkovao skandaloznu objavu anonimnog tviteraša pod imenom "Really?".

On je, naime, na svog nalogu postavio deo intervjua sa vladikom bihaćko-petrovačkim  Sergijim, koji je pozitivno govorio o predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Foto: print

 

 

Vladika je u intervjuu koji su objavili mediji ocenio da "Srbija danas služi za ponos Vučiću", što je pomenuti tviteraš sakriven iza anonimnosti prokomentarisao rečima: "Ne se*i, pope".

I umesto da pokaže makar trunku odgovornosti i osudi primitivizam, Ikodinović je potrčao brže bolje da lajkuje sramni tvit, čime je uvredio ne samo vladiku, Srpsku pravoslavnu crkvu, nego i sve one koji imaju poverenja u tu instituciju, a to je ogromna većina građana Srbije.

Foto: printscreen

 

 

Sa druge strane, razjarena tviteraška amorfma masa tu se nije zaustavila, već su uvrede na račun episkopa Sergija nastavile da se nižu kao na traci.

"I jedi go**a dva popino", "Ovo nije pop samo se tako nosi", "Je*o te Vučić pope, ako već nije", samo su neki od užasavajućih komentara koji su objavljeni na Tviteru.

Republika

Foto: youtube.com/Novo jutro

Politički analitičar Nebojša Krstić

Komentarišući Ikodinovićev skandalozan gest, politički analitičar Nebojša Krstić za Republiku je kratko poručio:

- Jedna od dobrih strana Tvitera je što na njemu svaka zverka pokaže svoj trag - pravo u metu naciljao je Krstić.

Podsetimo, Vuk Jeremić i njegovi saborci u poslednje vreme ne biraju reči kada treba da se obračunaju sa političkim neistomišljenicima, bez obzira da li se radi o funcionerima stranaka na vlasti, ili o takozvanom običnom narodu.

"Kanalizacija, prostitutko, zapamtio sam te, cvilećeš, pronaći ću te, pseto lajavo, otpadu, kuš, deset godina zabrane rada kad mi dođemo na vlast" - samo su deo uličarskog repertora koji bivši šef diplomatije koristi u polemici sa neistomišljenicima.

Đokić: Odsustvo svakog poštovanja

Verski analitičar Predrag Đokić kaže za Republiku da je vladika Sergije izneo svoje mišljenje i govori u svoje ime, što je svakako episkopima dopušteno, jer pravoslavlje ne poznaje cenzuru ili ućutkivanje.

- Mogu slobodno da kažem da se po Svetom arjijerejskom Saboru vidi način odlučivanja, gde svako glasa i ima prava da kaže šta misli. Ušli smo u jako negativan period gde se na sve što se ne slaže sa nečijim mišljenjem reaguje burno. Ne dozvoljava se dijalog, ili bolje da kažem ovakvim reakcijama on se sprečava i pokušava se uvećati polarizacija društva koja nam u ovim vremenima i te kako ne treba. Lajkovanje, jedne veoma uvredljive rečenice koja pokazuje odsustvo svakog poštovanja, ali i otvorenosti za dijalog, svrstava onog ko je lajkovao na stranu konflikta. Pred Srbijom su velike borbe i upravo bi zbog njih trebalo da se pronađe način i zajednički jezik kako ćemo sve to prebroditi - konstatuje Đokić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Zec

13.08.2021 08:03

Jednoruki Džek upropastio svoj život pa sada truje okolinu.

Odgovori 19 3
sara

13.08.2021 08:47

Zar i propali sportista i kavandžija, krenuo da se bavi politikom!!!!.

Odgovori 20 3
Kosta

13.08.2021 13:25

Anonimusi i gubitnici, i oni i njihovi sledbenici tviteraši!Bez trunke stida i srama, bez trunke vaspitanja i morala...Kladim se da se inače krste i slave slavu, licemeri, ali ako se neko usudi da pohvali Vučića i sve ono što radi za ovu zemlju, pokazuju pravo lice jadnika...Potrebna im je milost Božija da se očiste od zla i gorčine u sebi...

Odgovori 10 1
Konda

16.08.2021 14:26

@Kosta - Da li znaš šta si napisao?