KLADITE SE NA VUČIĆA! Poznat epilog: OSTVARENA VIZIJA PREDSEDNIKA SRBIJE! (VIDEO)

Autor: Republika

Vesti

08.08.2021

11:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, osim što je stvarstveni ljubitelj, još jednom je dokazao da je i veliki poznavalac sporta!

Republika

Foto: Tanjug/J. PAP

Aleksandar Vučić

Tokom brojnih intervjua koje je dao za različite medije, šef države je pre početka Olimpijskih igara u Tokiju izneo prognozu da će Srbija osvojiti više medalja nego u što je to bio slučaj sa igrama u Brazilu.

Da bi Vučić bio dobar prognozer, potrebno je bilo da srpski reprezentativci uzmu više od 8 medalja, što se na kraju i obistinilo pošto je bilans odličja 9, zbog čega je Srbija najuspešnija zemlja od zemalja bivše Jugoslavije.

Kao što je Republika već pisala, Srbija je osvojila medalje u tekvodnu (Milica Mandić - zlato, Tijana Bogdanović - bronza), streljaštvu (Damir Mikec - srebro, Milorad Sebić - bronza), karateu (Jovana Preković - zlato) i ženskoj odbojci (bronza).

Bronzanu medalju u rvanju Srbiji je doneo naturalizovani Gruzin Zubar Datunašvili, a isto odličje doneli su i basketaši 3x3.

Kao šlag na tortu došla je i zlatna medalja koju su Srbiji obezbedili vaterpolisti, koji su u finalu sa 13:10 savladali Grčku.

Kada se ima u vidu i to da su medalja za dlaku izbegle Novaku Đokoviću Ivana Španović i košarkašicama, jasno je da je srpski, kako individualni, tako i kolektivni sport, u nezaustavljivom usponu.

 I to nesumnjivu zaslugu ima i državni vrh na čelu sa predsednikom Vučićem, koji je učio sve da srpski sportisti imaju najbolje moguće uslove.

Inače, Vučić se nakon završetka borbi na Olimpijski igrama oglasio na Tviteru i čestitao sportistima, ali je otkrio i da Srbija napreduje u još jednoj važnoj oblasti - ekonomiji.

- Čestitke našim sportistima! Srbija je u prvih sedam meseci šampion i u stranim direktnim investicijama - napisao je Vučić.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Milorad Madzarevic

08.08.2021 15:28

O boze zar I to pogodi?, a moj komšija rekao 17.