BOLESNIK! Haradinaj preti Vučiću! Petković mu odbrusio da se sve "puši"!

Autor: Republika

Vesti

07.02.2021

08:01

Lider Alijanse za budućnost Kosova i kandidat te stranke za predsednika tzv države Kosovo Ramuš Haradinaj poručio je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da je bolje da prizna ovu lažnu državu jer će u suprotnom, kako je rekao, "Kosovo nastaviti svoj put ka ujedinjenju sa Albanijom".

Tanjug/AP

Haradinaj je na skupu ABK u Uroševcu, rekao da odluka Srbije da ne prizna Kosovo samo šteti predsedniku Aleksandru Vučiću.

Kad postanem predsednik, uz pomoć Boga i uz vašu pomoć, oprostićemo se od Vučića. Zato, dajte mi Kosovo, nemojte više odlagati, jer nemamo vremena da čekamo, jer smo već stvorili vojsku i energetsku nezavisnost, utiremo put ujedinjenju sa Albanijom. Nemate izbora, ne odlažite, jer mi radimo svoj posao - rekao je Haradinaj, a prenosi Informer.

Direktor Kancelarije za KIM Petar Petković kazao je da postoje projekti koji su osuđeni na propast i pre nego što njihova realizacija i formalno započne. Takav je i san Ramuša Haradinaja da se Beograd natera da prizna takozvano Kosovo, kao i stara snoviđenja o stvaranju projekta "Velike Albanije", smatra Petković. 

Pre svega nekoliko dana, Haradinaj je uslovljavao NATO i EU da će praviti "Veliku Albaniju" ako ne dobiju punopravno članstvo za tri godine, sada kaže da će se ujediniti ako Aleksandar Vučić ne prizna takozvano Kosovo... Šta je sledeće? Hoće li Haradinaj pretiti ujedinjenjem s Albanijom ako im partneri u EU i SAD ne obezbede vakcinu protiv Kovida? Izgleda da u svoje pretnje ni sam Haradinaj više ne veruje i da se nalazi u bezizlaznoj situaciji. Svestan je on veoma dobro da je pritisak na predsednika Srbije Aleksandara Vučića uzaludan kada je reč o nečijim željama za priznanjem tzv. Kosova, kazao je Petković koji smatra da najnovije pretnje i uslovljavanja da Srbija prizna lažnu državu imaju za cilj da Haradinaju obezbede eventualno još neki dodatni glas ekstremnog biračkog tela na izborima i zamaskiraju nedostatak realne politike. 

 
- Jasno je da je predsednik Vučić trn u oku mnogima zbog odbrane srpskih interesa i ekonomskih rezultata, priznanja u oblasti zdravstva, pa bi preko njegovog imena da se politički reafirmišu i podignu sebi rejting. Srbija, kao ozbiljna i međunarodno priznata država, nastaviće da se zalaže za politiku dijaloga i kompromisa, ali neće dozvoliti da neko sa njom razgovara jezikom ucena i pretnji, kao poslednjem pribežištu neostvarivog ekstremizma - kazao je Petković. 

 

 

Komentari (22)

Loading
Boris

07.02.2021 09:08

Ne razumem kako ratni zločinci imaju pravo da se kandiduju na izborima i to a najvažnije funkcije...!?

Ana

07.02.2021 09:19

Bolestan um se ne smiruje, ali preti u prazno.

Andjela

07.02.2021 09:20

Ovaj čovek ne prestaje da iznenadjuje svojim pohlepnim postupcima. Nažalost bezuspešno.

Darko

07.02.2021 09:45

Srbiju ne moze niko da uslovljava,niti da vrsi pritisak...