Antić obišao radove u Bogatiću: OD JESENI GREJANJE IZ DUBINE ZEMLJE

Autor:

Vesti

17.07.2018

13:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Bogatiću kod Šapca juče su započeli radovi na izgradnji jedinstvenog sistema daljinskog grejanja na hidrogeotermalnu energiju, kojim će se zagrevati sedam javnih ustanova, a plan je da se na ovaj sistem u narednoj fazi projekta priključe i građani i privreda opštine Bogatić.

RepublikaFoto: Tanjug
Aleksandar Antić najavio bolje dane za građane i privredu opštine Bogatić

Svečanom otvaranju radova na toplifikaciji javnih ustanova na daljinsko grejanje sa bušotine BB1 prisustvovao je ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić sa predstavnicima lokalne samouprave.

- Ovo je važan dan za budućnost Mačve i Bogatića i ovog dela Srbije, koji su izuzetno bogati hidrogeotermalnim potencijalima, koji, nažalost, do sada nisu bili stavljeni u funkciju razvoja ovog dela Srbije - poručio je ministar Antić.

120 miliona dinara vredna je investicija

Reč je o prstenastom sistemu zagrevanja javnih ustanova bez klasične toplane, prvom te vrste u Srbiji. Antić je podsetio da Mačva raspolaže sa ogromnim hidrogeotermalnim potencijalima koji mogu da se stave u funkciju i da budu, kaže, odskočna daska za razvoj tog dela Srbije.

Sedam javnih objekata u Bogatiću će biti povezano na sistem daljinskog grejanja, pa će se prostor u tim ustanovama zimi grejati toplom vodom koja izvire na dubini od 600 metara i čija je temperatura 75 stepeni. Investicija je vredna oko 120 miliona dinara, ali će ušteda na godišnjem nivou u nabavci energenata za te ustanove iznositi 18 miliona dinara.

18 miliona dinara biće ušteda na godišnjem nivou

Predsednik opštine Bogatić Nenad Beserovac objasnio je da je zbog komplikovane procedure dobijanja građevinskih dozvola došlo do kašnjenja u početku radova, ali je dobio uveravanje izvođača radova da će do početka grejne sezone radovi biti završeni.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading