DOLAZI DO PROMENE KURSA EVRA! Sutra stupa na snagu nova odluka Narodne banke Srbije!

Autor:

Vesti

18.02.2024

08:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

19. februara 2024. godine stupa na snagu odluka o novom zvaničnom srednjem kursu evra.

DOLAZI DO PROMENE KURSA EVRA! Sutra stupa na snagu nova odluka Narodne banke Srbije!

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Narodna banka Srbije objavila je novi zvanični srednji kurs evra koji stupa na snagu 19. februara 2024. godine. Prema najnovijim informacijama, evro će vredeti 117,1748 dinara, što predstavlja blagi rast u odnosu na današnji kurs od 117,1719 dinara za jedan evro. Ovo znači da će dinar sutra vredeti 0,1 odsto više nego pre godinu dana, pri čemu zadržava istu vrednost kao pre mesec dana i na početku tekuće godine.

Tokom ove godine, dinar je zadržao relativnu stabilnost u odnosu na evro. Najniža vrednost dinara zabeležena je kada je za evro bilo potrebno 117,2377 dinara, dok je najviša vrednost dostignuta kada je zvanični srednji kurs iznosio 117,1571 dinar za evro.

Ova stabilnost dinara u odnosu na evropsku valutu predstavlja značajan faktor za ekonomsku stabilnost zemlje, pružajući predvidljivost i sigurnost poslovanja kako domaćim tako i stranim investitorima.

Svaka promena kursa evra direktno utiče na mnoge segmente domaće ekonomije. Uvoz, izvoz, turizam i investicije samo su neki od segmenata koji su osetljivi na promene u vrednosti domaće valute. Stabilan kurs dinara omogućava predvidljivost poslovanja, olakšava planiranje budžeta i smanjuje rizik za trgovce i preduzetnike.

Analizirajući kretanje kursa evra, možemo primetiti da je dinar održao stabilan trend u odnosu na evropsku valutu. Ovo je važno za očuvanje ekonomske ravnoteže zemlje i održavanje konkurentnosti na međunarodnom tržištu.

Najnovija promena kursa evra zadržava stabilan trend dinara i pruža osnovu za dalji ekonomski razvoj. Ovaj podatak predstavlja važan faktor za poslovnu zajednicu i ukazuje na kontinuitet stabilnosti domaće valute.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading