GLAVNA TEMA DANA! Ogromno povećanje plata u javnom sektoru - evo ko dobija najviše para!

Autor: Sanja Bojanović

Vesti

23.12.2023

20:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novo povećanje plata u javnom sektoru.

GLAVNA TEMA DANA! Ogromno povećanje plata u javnom sektoru - evo ko dobija najviše para!

Foto: Shutterstock

Nakon nedavnog povećanja plata od 5,5 odsto u oktobru, u januaru se očekuje još jedan talas povećanja plata u javnom sektoru.

Radnici u zdravstvu i prosveti mogu da očekuju povišicu od oko deset procenata. Ove promene znače da će prosečna plata vaspitača u vrtiću i nastavnika u srednjoj i osnovnoj školi premašiti iznos od 86.000 dinara, dok će zaposleni u zdravstvu videti povećanje plata od oko 5.700 dinara i više.


Plata vaspitača će nakon povećanja u januaru iznositi 67.162 dinara, dok će plata nastavnika dostići iznos od 86.456 dinara. Takođe, zaposleni u sektoru za učenički standard moći će da računaju na platu od 81.235 dinara, dok će radnici u studentskom domu videti povećanje na iznos od 51.000 dinara.

Povećanje plata u zdravstvu takođe donosi značajne promene. Plata za poslove nege pacijenata sa povećanjem u januaru će iznositi 77.475 dinara, dok će plata medicinske sestre u domovima zdravlja biti 74.402 dinara. Zaposleni na intenzivnoj nezi, operacionim salama, hitnoj pomoći, psihijatriji i radiologiji mogu očekivati povećanje plata na 80.183 dinara, dok će plata negovatelja biti 62.700 dinara. Posebno zanimljivo je da će plata lekara specijaliste iznositi 1.259 evra.

Uz sve ove promene, očekuje se i novo povećanje penzija u januaru. Penzije će biti uvećane za 14,6 odsto, što će predstavljati značajan korak ka poboljšanju finansijske situacije penzionera.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading