OČAJ BEOGRAĐANKE! CENA KVADRATA IH OSTAVILA BEZ TEKSTA! Potraga za stanom se pretvorila u noćnu moru - Sara otkriva šokantnu istinu!

Autor: Sanja Bojanović

Vesti

23.12.2023

18:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beogradska potraga za jeftinim kvadratima.

OČAJ BEOGRAĐANKE! CENA KVADRATA IH OSTAVILA BEZ TEKSTA! Potraga za stanom se pretvorila u noćnu moru - Sara otkriva šokantnu istinu!

Foto: Shutterstock, Pixabay.com

Beograđanka Sara već mesecima traga za stanom u Beogradu, ali se suočava sa izazovima visokih cena nekretnina. Njena želja za trosobnim stanom u Zemunu se suočava sa realnošću tržišta gde je kvadrat novogradnje često skuplji od očekivanog.

- Želja nam je da nađemo trosoban stan u Zemunu, ali po svemu sudeći, još dugo se nećemo seliti. Verovali ili ne, kvadrat novogradnje u Zemunu je kao kvadrat u luksuznom delu grada, tačnije ide i do 3.000 evra - priča ova Beograđanka.


Sara ističe da, uprkos razmatranju starogradnje, daje prednost novogradnji. Međutim, razlika u ceni između ove dve opcije nije značajna, što je izazov u njihovoj potrazi za domom.

- Nismo oduševljeni kolika će nam biti rata, ali to nam je jedino rešenje ukoliko želimo da širimo svoju porodicu. Već smo nekako prešli preko te prvobitno cifre i odlučili smo se da pogledamo stan u novoogradnji za 2.100 evra u Zemunu. Kraj nam se veoma svideo, sve je blizu i ulica je mirna. Međutim, ispostavilo se da je stan ipak prodat i tako smo ostali i bez njega. Zatim nas je agent pozvao i upitao nas je koji je limit, ponovili smo da je reč o 2.100 evra i da ne možemo da idemo iznad toga. Dodali smo da pristajemo i na starogradnju. Posle par dana su nas pozvali iz agencije i ponudili nam novogradnju u Zemunu za 3.000 evra! Nisam znala da li da se smejem ili plačem od muke! - priča Sara.


Za Saru i njenu porodicu, Zemun je idealna lokacija, ali su iznenađeni visokim cenama nekretnina. Kvadrat novogradnje u Zemunu dostiže čak 3.000 evra, što je izazov za njihov budžet od 1.900 evra.

Podizanje kredita postaje jedina opcija za porodicu koja želi da proširi svoje stambeni prostor. Iako su bili spremni da pregovaraju za stan od 2.100 evra, situacija ih je suočila sa izazovom da su cene i dalje nedostižne.

- Stvarno ne znam kako, kao da im novac raste 'iz vode'. Baš sam deprimirana - govori Sara i dodaje da su sada svoju potragu proširili i na širi deo grada, ali da situacija nije ništa bolja. Recimo, novogradnja na Ceraku je 2.300 evra. Po svemu sudeći, nećemo se još skoro seliti - zaključuje ona.

Sara izražava svoje razočaranje i revoltiranost zbog visokih cena nekretnina u Beogradu. Iako su proširili potragu na druge delove grada, situacija se nije značajno promenila.


Beograđanka Sara i njena porodica se i dalje suočavaju sa izazovima visokih cena nekretnina u potrazi za svojim domom. Njihova potraga se nastavlja, a nadaju se da će uskoro pronaći rešenje koje odgovara njihovim finansijskim mogućnostima.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Jelenko

23.12.2023 20:44

Gospođo, manite se vi posrednika - agencija. On su najveći prevaranti i lopovi. Kad sam ja kupovao , na ime "ubrzanja" u katastru su i meni i prodavcu uzeli po 300 evra a da ne kažem da su i proviziju svoju ukalkulisali i kod mene i kod prodavca. Mafija koju treba izbegavati u širokom luku.