SVI BI U MIRIJEVO I NA ZVEZDARU! Cene kirija u Beogradu opet divljaju, stanodavcima miliji prazni stanovi od manjih najmova!

Autor:

Vesti

23.12.2023

07:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kretanje cena kirija u Beogradu tokom ove godine bilo je izuzetno promenljivo, a situacija se nije smirila ni pred kraj godine.

SVI BI U MIRIJEVO I NA ZVEZDARU! Cene kirija u Beogradu opet divljaju, stanodavcima miliji prazni stanovi od manjih najmova!

Foto: Shutterstock, pixabay.com

Stan, kupovina i iznajmljivanje stana

Iako su se nakon odlaska ruskih državljana cene privremeno vratile na staro, trenutno aktuelni oglasi praznih nekretnina ukazuju na visoke cene čak i na periferiji grada.

Kirije u Beogradu i dalje su visoke u odnosu na prosečna primanja, naročito na centralnim lokacijama, koje su rezervisane samo za one sa dubljim džepom. Čak ni u širem centru nema značajne razlike u cenama kirija, a najpovoljniji stanovi ne idu ispod 200 evra, čak ni na periferiji.

Iako je odlazak velikog broja Rusa izazvao privremeno smirivanje tržišta, stanodavci i dalje zadržavaju visoke cene kirija. Na periferiji Beograda, poput Zemun polja, Koteža i Sremčice, mogu se pronaći stanovi od 25 do 30 kvadrata po ceni od 200 evra.

Svi hoće u Mirijevo 

Mirijevo je poslednjih godina postalo jako naseljena opština, sa velikim interesovanjem za nekretninama kako u prodaji, tako i u izdavanju. Najjeftiniji stan na Mirijevu trenutno iznosi 270 evra mesečno za skroman prostor od 30 kvadrata opremljen starim nameštajem. Na Zvezdari, kod Novog groblja, mesečna kirija za nekretninu od 26 kvadrata iznosi 280 evra, dok se na Košutnjaku za 290 evra može iznajmiti stan sa parking mestom, što danas predstavlja pravi luksuz.


Na lokacijama poput Autokomande, Rakovice i Labudovog brda, mogu se pronaći stanovi veći od 40 kvadrata po ceni od oko 300 evra. U Jajincima, za isti iznos moguće je iznajmiti stan od čak 60 kvadrata, dok je na Ceraku za 10 kvadrata manje.

Na Vračaru 30 kvadrata za 350 evra

Vračar je postao jedna od najtraženijih lokacija za najam stanova, a cene su se dodatno podigle dolaskom Rusa. Stan od 30 kvadrata na Vračaru može se iznajmiti za 350 evra mesečno. U strogoj centralnoj zoni, kao što je ulica Vuka Karadžića, za istu cenu može se pronaći garsonjera od 16 kvadrata, sa naglaskom na grejanju na TA peć i niskim mesečnim režijama.

Kao što se može zaključiti, tržište nekretnina za iznajmljivanje u Beogradu i dalje je izuzetno dinamično, sa visokim cenama koje često nisu u skladu sa stanjem i opremljenošću samih nekretnina.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading