"IZNAJMLJUJEM SAMO ŽENAMA UGODNIM NA OKO! MORAĆEŠ PODELITI KREVET SA MNOM!" Stariji gospodin vreba preko studentskih grupa: Imaš li dečka?!

Autor: S.B,

Svet

28.11.2023

15:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sumnjivi oglasi za iznajmljivanje stana.

"IZNAJMLJUJEM SAMO ŽENAMA UGODNIM NA OKO! MORAĆEŠ PODELITI KREVET SA MNOM!" Stariji gospodin vreba preko studentskih grupa: Imaš li dečka?!

Foto: Shutterstock, pixabay.com

Stan, kupovina i iznajmljivanje stana

U Fejsbuk grupi Studentski dom "Stjepan Radić - Sava” više studentkinja je iznelo svoje neugodno iskustvo sa oglasima za iznajmljivanje stana na zagrebačkoj Trešnjevci.

Naime, grupa mladih devojaka se požalila da su naletele na oglas muškaraca starog 50-ak godina koji iznajmljuje stan, a zatim šalje uznemirujuće poruke mladim devojkama koje se jave na oglas. 

- Cena najma nije fiksna i predmet je dogovora - stoji u jednom od oglasa.

Oglas je bio aktivan na više platformi za iznajmljivanje nekretnina, a u njemu je stajala napomena da se za stan mogu javiti isključivo ženske osobe, a posebno mlađe zaposlene ženske osobe do 27 godina.

Uznemirujuće poruke i zahtevi za ličnim informacijama

Nakon što su se studenkinje javile na oglas, muškarac je tražio od njih lične informacije kao što su fakultet, godina, prethodni smeštaj i druge detalje koji nemaju veze sa iznajmljivanjem stana.

- Zašto me to pitaš? Ja iznajmljujem samo mlađima i to ugodnim oku kao što si ti i to ja tebi iskreno. A sada bez ustručavanja ti meni iskreno odgovori na moje pitanje imaš li dečka - napisao joj je.

Foto: pixabay.com

Razgovor je brzo odlazio u uznemirujućem smeru, gde je muškarac postavljao neprimerena pitanja, poput pitanja da li devojka ima dečka, te je čak i nudila različite cene iznajmljivanja u zavisnosti od toga da li devojka ima dečka ili ne.

- Ja dolazim u Zagreb jednom, dvaput u godini na par dana i trebalo bi u tom slučaju ili prenoćiti kod cimerice u sobi ili podeliti kauč sa mnom. Iz tvog profila vidim da si lepa djevojka, fotogenična, sviđaš mi se i ako si to, možemo se dogovoriti i oko cene. Važno mi je da si dobra osoba, imaš pozitivan stav i dobru volju da izađeš meni u susret - napisao je, na što je ona odgovorila kako odustaje od stana.

Upozorenje i reakcija djevojaka

Nakon ovakvog iskustva, studentice su odlučile da podele svoje iskustvo na društvenim mrežama kako bi upozorile druge devojke.

- Isti dan sam se iselila iz tog stana, vidim da i dalje nije našao nikoga za useljenje i drago mi je - napisala je i dodala kako je i ranije stanovala u jednom njegovom stanu te da nije bilo problema, a nakon čega joj je ponudio ovaj stan.

Oglas je takođe objavljen i na "Crnoj listi najmodavaca i najmoprimaca" gde je jedna devojka iznela svoje iskustvo sa istim muškarcem, koji je pokušao da je uznemiri i uplaši svojim ponašanjem.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading