DARKO ŠARIĆ NUDI SKORO MILION EVRA ZA SLOBODU BRATA: Spreman da založi luksuznu imovinu kao jemstvo

Autor:

Hronika

22.12.2023

14:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Branilac braće Šarić rekao je pred Specijalnim sudom da je porodica spremna da kao jemstvo ponudi nepokretnosti vredne čak 800.000 evra.

DARKO ŠARIĆ NUDI SKORO MILION EVRA ZA SLOBODU BRATA:  Spreman da založi luksuznu imovinu kao jemstvo

Foto: Tanjug, e-stock/A. BAČLIJA, Printskrin/youtube, shutterstock

Na suđenju Darku Šariću i njegovoj kriminalnoj grupi za niz teških krivičnih dela i planiranje ubistva svedoka saradnika Nebojše Joksovića koje je čuvenog Pljevljaka poslao na decenijsku robiju kao svedok tužilaštva u postupku za trgovinu kokainom, danas je ponuđeno jemstvo u zbiru od milion i dvesta hiljada evra. 

Branioci su za slobodu, odnosno neometani povratak  iz bekstva Duška Šarića, Darkovog brata, optuženog u ovom slučaju ponudili čak 800.000 evra u nekretninama, a za Milana Vučinića 300.000.  

Preciznije, advokat Bojan Ječemenica je tražio ukidanje određene mere pritvora za MIlana Vučinića koji je takođe u bekstvu kao Šarić i za njega nudi jemstvo od 300.000 evra.

Time bi po rečima branioca, on nadalje, tokom čitavog postupka bio dostupan sudu i izneo svoja saznaja o slučaju i o svemu za šta bi bio pitan. 
 

Republika

Foto: Privatna arhiva

Nebojša Joksović je nekada bio najbliži prijatelj Darka Šarića

Advokat braće Šarića, Radoslav Baćović je ponudivši jemstvo od 800.000 evra naveo da treba otkloniti tačku tri po kojoj je Dušku Šarić  pritvor određen. Branilac ističe da mlađi Šarić nikada nije osuđivan. 


Tužilaštvo se protivi predlozima odbrane jer kažu da je po zakonu jemstvo nemoguće u slučajevima kada je je mera pritvora određena po tački 3. koja ne ostavlja takvu mogućnost. 

Nakon desetominutnog većanja sudije se vraćaju u sudnicu.

- Sud donosi odluku na osnovu činjenica. Kada budu bili tu, preispitaćemo sve. Za sada je na slazi rešenje da mere ostaju - objavio je odluku postupajući sudija Zoran Šešić.  

Inače, Nebojša Joksović je danas pred Specijalnim sudom u ovom slučaju izjavio da poznaje okrivljenog Darka Šarića, kao i advokata Dejana Lazarevića koji je okrivljen u ovom postupku, te više optruženih. Međutim, rekaoo je da osim onoga što je čitao u medijima nakon hapšenja grupe Darka Šarića, nije imao neposredna saznanja o tome da se planira njegovo ubistvo.

Podsetimo, pored braće Šarića, u ovom slučaju optuženi su i advokat Dejan Lazarević, Bojan Stanojković, Danilo Odović, Aleksandar Bošković, Nikola Spasojević, kao i policijski službenici Danilo Stojanović i Milutin Radovanović. Kao deo grupe označeni su i optuženi i  Duško Mirković, Stefan Andrejić, Marko Vukić, Uroš Radovanović, Milan Vučinić, Arsa Šarić. 

Oni se optužnicom terete da su od početka 2020. do 14. aprila 2022. godine, kada su neki od njih i uhapšeni, na teritoriji Srbije, delujući kao organizovana kriminalna grupa izvršili više krivičnih dela organizovanog kriminala.

Iz prikupljenih dokaza proizlazi da je „vođa ove grupe Darko Šarić, te da je stvorio plan delovanja da se iz bezobzirne osvete liši života Nebojšu Joksovića, svedoka saradnika u krivičnom postupku koji se protiv Šarića i drugih vodi pred Višim sudom u Beogradu".

Kada u tome nisu uspeli, okrivljeni Šarić je izdao nalog da se radi na diskreditaciji kako bi Joksović eventualno izgubio statusa svedoka saradnika, dodaje se.

U nastavku suđenja zakazanog u februaru, najavljeno je saslušanje novih svedoka, prvenstveno Nikolašević Gorana

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading