SRBIN OTKRIO ŠOKANTNE DETALJE O SVOJIM MESEČNIM TROČKOVIMA: Da li preteruje ili je ovo nova realnost za našu srednju klasu?

Autor:

Vesti

28.10.2023

13:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Građanin Srbije izazvao je veliku pažnju na društvenim mrežama svojom hrabrošću da javno iznese svoje mesečne troškove.

SRBIN OTKRIO ŠOKANTNE DETALJE O SVOJIM MESEČNIM TROČKOVIMA:  Da li preteruje ili je ovo nova realnost za našu srednju klasu?

Foto: pixabay.com

Ovaj korisnik Redita odlučio je da podeli detaljnu računicu svojih finansija kako bi dobio perspektivu od drugih ljudi i savete kako da uštedi. Šta je otkrio?

Ovaj hrabri pojedinac, koji živi na selu sa suprugom i detetom, izneo je šokantne podatke o svom mesečnom trošku od 2.000-2.500 evra. Iako sebe smatra prosečnom osobom koja ne vodi luksuzan život, njegovi troškovi izazivaju nevericu.

Najveći deo njegovog budžeta odlazi na kiriju za celu kuću, koja iznosi 400 evra mesečno. Dodatnih 100 evra mesečno troši na drva za ogrev, dok oko 100 evra odlazi na struju, telefon i internet. Hrana i potrepštine iz marketa koštaju ga oko 60.000 dinara, dok za restorane i kafiće izdvaja oko 20.000 dinara. Gorivo mu odlazi na 15.000 dinara, a za troškove deteta izdvaja oko 10.000 dinara.

Ovi podaci su izazvali buru komentara na Reditu. Mnogi su izneli svoje lične troškove, dok su neki dali savete kako bi ovaj korisnik mogao da uštedi.

Republika

Foto: Youtube

Život na selu

 


"Ovo bih nazvao optimizovanim životnim stilom. To je realno za našu srednju klasu", napisao je jedan korisnik.

Drugi su se složili da su ovi troškovi sasvim razumni, posebno ako se uzme u obzir da ovaj građanin živi na selu i nema luksuzne navike.

Ipak, postoji i ona druga strana koja smatra da se može uštedeti više. "Ako živiš na selu, možda imaš mogućnosti da proizvodiš hranu za svoju porodicu i tako uštediš bar 100 evra mesečno. Takođe, razmisli o tome gde kupuješ namirnice, možda ima jeftinijih prodavnica ili možeš da kupuješ od seljaka", savetuje jedan korisnik.

Situacija ovog korisnika Redita jasno pokazuje da svako domaćinstvo ima svoje specifičnosti i da ne postoji univerzalni recept za uštedu. Ipak, ovaj hrabri građanin je otvorio dijalog o finansijskim temama i inspirisao mnoge da razmisle o svom načinu trošenja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading