M:TEL PONOVO U STABILNOM RASTU

Autor:

Vesti

31.08.2023

14:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zavidni poslovni rezultati koje je kompanija m:tel zabilježila u prvih šest mjeseci ove godine, iznenađujuće su dobri, s obzirom na ukupnu ekonomsku situaciju.

M:TEL PONOVO U STABILNOM RASTU

Foto: Mtel

Na pitanje kako je kompanija m:tel ostvarila veću dobit u prvih šest mjeseci u odnosu na prošlu godinu, Jelena Trivan, generalna direktorka ove, jedne od najvećih i najuspješnijih kompanija u BiH, rekla je: „Uprkos predviđanjima da će ova godina biti katastrofalna za celu svetsku privredu, čini mi se da se jedino m:tel opire opštoj ekonomskoj krizi. Dokaz tome jeste činjenica da je prvih šest meseci završio sa dobiti većom od prošle godine  i sa prihodima većim od prošle godine“.

 

Ona je naročito istakla da su ulaganja u infrastrukturu koja su bila ogromna dala svoj rezultat i da u ovom trenutku m:tel ima 1.700.000 korisnika, te da taj broj raste čak i u trenutku kada je evidentan veliki odliv stanovništva s ovih prostora.

 

Želeći da našim građanima približim navedene podatke, reći ću da je BH Telekom, koji je veća kompanija i ima veći broj stanovnika na području koje pokriva, u prvih šest meseci ove godine zabeležio za 16 miliona manji rezultat nego m:tel. Naša EBITDA je rekordno velika – 49 posto, a godinu završavamo sa većom dobiti nego što smo imali prošle godine. Sve ovo govori o tome da je u ovom trenutku m:tel možda najstabilnija kompanija u BiH“, naglasila je Jelena Trivan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (1)

Loading
Mana

01.09.2023 20:54

Kakav strucnjak