PAZITE ŠTA GLEDATE NA INTERNETU INAČE NIŠTA OD PARA Banke mogu da vas odbiju za kredit zbog sajtova za odrasle!

Autor:

Vesti

29.06.2023

14:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas je situacija takva da banka gleda i firmu i platu i kreditnu istoriju, ali i mnogo više od toga

PAZITE ŠTA GLEDATE NA INTERNETU INAČE NIŠTA OD PARA Banke mogu da vas odbiju za kredit zbog sajtova za odrasle!

Foto: Pixabay

Pornografski sadržaj

Poslednjih godina praktično su se menjali i kriterijumi koji su uticali na kreditnu sposobnost građana. Danas je situacija takva da banka gleda i firmu i platu i kreditnu istoriju, ali i mnogo više od toga.

Kreditna istorija i visina zarade tradicionalno su ključne stvari koje se gledaju pri odobravanju kredita, ali su ovoj listi banke vremenom dodavale i mnoge druge uslove. Tako je danas bankama signal u ponašanju i činjenica poput plaćanja internet erotskih sadržaja, ali i mnogo sličnih poteza.

Ekonomista Zoran Grubišić za "Blic Biznis" objašnjava i da plaćanje sajtova poput erotskih nije samo po sebi bitno banci, sve dok takvi sajtovi ne ugrožavaju podatke i račun korisnika.

- Ako plaćate takve sajtove i ako bi oni pokušali zloupotrebu vašeg računa, banka onda blokira karticu. I ako se to češće dešava, korisnik može da gubi reputaciju, što može biti potencijalni problem prilikom odobravanja kredita. Banke imaju automatske softvere koji detektuju sumnjive transakcije i ako se to često dešava korisniku, onda to može biti indikacija bankama u odobravanju kredita - kaže Grubišić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading