OVO SU NOVE CENE GORIVA: Evo koliko će narednih 7 dana koštati dizel i benzin

Autor:

Vesti

19.05.2023

10:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Cena, i dizela i benzina, nije se menjala u odnosu na prethodne dane.

OVO SU NOVE CENE GORIVA: Evo koliko će narednih 7 dana koštati dizel i benzin

Foto: Tanjug/S. AĆIMOVIĆ

Prevarant traži novac za benzin

Litar evrodizela će od danas od 15 časova do sledećeg petka u isto vreme na pumpama maksimalno koštati 180 dinara, a benzina evropremijum BMB 173 dinara.

Cena, i dizela i benzina, nije se menjala u odnosu na prethodne dane.

Cena goriva u Srbiji poslednjih nedelja u proseku je u padu. Litar evrodizela na pumpama se prodavao za 180 dinara, a na početku godine smo ga plaćali i do 220 dinara. I cena benzina se spustila na 173 dinara. Stručnjaci sada tvrde da treba očekivati obrt, a razlog je jedan - letnja sezona će povećati tražnju i to je signal i da cene goriva počnu da rastu i na svetskom tržištu.

Barelom na evropskom tržištu s početka godine trgovalo se i po ceni od 117 dolara, a ovih dana barel je na niovu od oko 76 dolara. Pad cene na svetskim berzama pratilo je i srpsko tržište, a sada bi globalno veća tražnja, koja će očekuje već od juna, mogla doneti i nove, veće cene, piše Blic biznis.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading