UDŽBENICI I ŠKOLSKI PRIBOR POSKUPELI ZA 50 ODSTO:

Autor:

Vesti

12.08.2022

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Udžbenici, sveske i pribor za osnovce poskupeli su čak i za 50 odsto, pa je tako za jedan udžbenički komplet ove godine potrebno izdvojiti i 18.000 dinara.

UDŽBENICI I ŠKOLSKI PRIBOR POSKUPELI ZA 50 ODSTO:

Foto: Tanjug

Direktor Osnovne škole „Kneginja Milica” i rukovodilac aktiva direktora osnovnih škola Novog Beograda Darko Eger kaže da su nove cene udžbenika nametnuli tržišni uslovi.

„Svedoci smo poskupljenja na tržištu raznih proizvoda, samim tim i energenata i udžbenika. Poskupele su i sveske i sav prateći materijal, cene su prethodnih godina bile niže”, rekao je Eger i naveo da se ipak, uz dobru saradnju roditelja i škole, može omogućiti nabavka udžbenika na rate, a koliko će rata biti zavisi od ugovora koji se potpiše, a koji se definiše odlukom Saveta roditelja.

Na pitanje od kojih se sve izdavača nabavljaju udžbenici, Eger navodi da je ranije postojao jedan izdavač, a da ih danas ima puno, nakon što je naša zemlja otvaranjem klastera za pridruživanje EU prihvatila i određene tržišne uslove poslovanja.

Eger je dodao, prenosi Tanjug, da je Grad Beograd godinama omogućavao i brojne pogodnosti, poput podele besplatnih udžbenika za određene razrede.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Čuba

12.08.2022 06:26

divno ionako se roditelji jedva izbore za knjige a sada samo 50 % skuplje, glavno da u bgd-u daju besplatne knjige ko jebe ostale,.