NBS postigla dogovor sa bankama! Nema poskupljenja usluga u narednih godinu dana! Evo šta će morati da urade oni koji su podigli cene!

Autor:

Vesti

11.08.2022

12:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tabaković je dodala da je Izvršni odbor NBS danas doneo dve odluke koje se tiču bankarskiih usluga, a koje će dodatno zaštititi životni standard građana.

NBS postigla dogovor sa bankama! Nema poskupljenja usluga u narednih godinu dana! Evo šta će morati da urade oni koji su podigli cene!

Foto: Tanjug/D. GOLL

Guvernekrka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković izjavila je danas da je sa bankama postignut dogovor da u narednih godinu dana, počev od 1. septembra, ne povećavaju cenu svojih usluga, a da one banke koje su iz povećale od 1. januara 2021. godine snize visinu tih usluga za 30 procenata, ali ne ispod nivoa na kome je cena usluga bila pre povećanja.

Jorgovanka Tabaković je dodala da je Izvršni odbor NBS danas doneo dve odluke koje se tiču bankarskiih usluga, a koje će dodatno zaštititi životni standard građana.

Naglasila je da će banke ubuduće biti obavezane da centralnoj banci unapred najave nameru da menjaju cene svojih usluga, umesto da kao do sada slobodno odlučuju o tome.

Tabakovićeva je dodala da će NBS na isti način učestvovati i u odlučivanju o svim cenama koje utiču na potrošačku korpu.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading