PORESKA UPRAVA IZDALA UPOZORENJE: Obavezno izdavanje fiskalnog računa sa svim propisanim elementima uz prepoznatljiv QR kod!

Autor:

Vesti

26.04.2022

14:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Upozorenje Poreske uprave Srbije o implementaciji Zakona o fiskalizaciji.

PORESKA UPRAVA IZDALA UPOZORENJE: Obavezno izdavanje fiskalnog računa sa svim propisanim elementima uz prepoznatljiv QR kod!

Foto: Tanjug/M.MILIVOJEVIĆ

Kako su istakli, povodom netačnih informacija da se prelaskom na novi model fiskalizacije smatra dovoljnim potpisivanje Ugovora o nabavci elektronskog fiskalnog uređaja sa dobavljačem i preuzimanje bezbednosnog elementa, Poreska uprava saopštava da puna implementacija Zakona o fiskalizaciji  podrazumeva obavezno izdavanje fiskalnog računa sa svim propisanim elementima uz prepoznatljiv QR kod.

Obveznici koji ne poštuju zakonske propise, dodaju, i nakon utvrđenog roka, odnosno od 1. maja 2022. godine ne počnu da izdaju validne fiskalne račune, biće sankcionisani shodno odredbama Zakona o fiskalizaciji.

Prema raspolozivim informacijama u poslovnicama Telekoma Srbije novih  fiskalnih kasa ima na stanju i odmah su dostupne svima koji nisu jos uvek stigli da ih nabave.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading