OBJAVLJENE NOVE CENE GORIVA U SRBIJI: Evo koliko ćemo plaćati evrodizel i benzin!

Autor:

Vesti

21.04.2022

11:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo su nove cene goriva na pumpama koje je propisala država, i koje važe od 15 sati u četvrtak 21.04.2022. godine.

OBJAVLJENE NOVE CENE GORIVA U SRBIJI: Evo koliko ćemo plaćati evrodizel i benzin!

Foto: pixabay.com/fotomontaža

Maksimalna cena evrodizela u narednih nedelju dana na pumpama će biti 196,40 dinara, a benzina evro premijum BMB 174,20 dinara, objavljeno je na sajtu Minstarstva trgovine, turizma i telekomunikacija. Do danas je evro dizel maksimalno koštao 196,30 dinara, a benzin 174,10 dinara, dok je cena evrodizela za poljoprivrednike "zamrznuta" na 197 dinara. Cene svih ostalih goriva nisu ograničene, kao ni auto-gasa (TNG).

Cena goriva za predstojeću nedelju se objavljuje svakog petka, izuzev danas, jer je umesto na Veliki petak 22. aprila, koji je neradni dan, cena objavljena dan ranije.

Republika

Foto: NIS

Nove cene goriva

 

Ovo je pretposlednje usklađivanje i određivanje maksimalne cene BMB-a i dizela pred isticanje važenja uredbe Vlade koja to reguliše, a koja je oročena na 30. april. Po toj uredbi cene derivata u maloprodaji se formiraju na osnovu domaćih veleprodajnih cenovnika, plus maloprodajna marža benzinskih pumpi fiksirana na šest dinara po litru goriva.

Podsetimo, Vlada Srbije je 7. aprila produžila Uredbu o ograničenju cena derivata nafte, koja će važiti do kraja ovog meseca. Reč je o izmenama i dopunama Uredbe o ograničenju visine cena naftnih derivata, čija je primena bila predviđena od 11. marta do 11. aprila. Ministarstvo trgovine je navelo da je nova uredba doneta u cilju sprečavanja većih poremećaja na tržištu. Takođe, uz nedeljno usklađivanje cene, Vlada Srbije je od 10. marta privremeno smanjila i akcizu na goriva za maksimalnih 20 odsto, koliko dozvoljava zakon.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading