MINISTAR MALI: Ne obustavljaju se mere za porast nataliteta zbog krize

Autor:

Vesti

13.03.2022

10:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da država neće odložiti ili obustaviti najavljene mere za podsticaj nataliteta zbog krize koja je izazvana sukobom u Ukrajini.

MINISTAR MALI: Ne obustavljaju se mere za porast nataliteta zbog krize

Foto: printskrin

Mali je naglasio da su izdvajanja za podsticaj nataliteta najvažnije, jer su, kako je rekao, deca budućnost Srbije.

Gostujući na TV Prva, Mali je podsetio da je proces prijave za dobijanje bespovratnih sredstva u iznosu od 20.000 evra krenuo preko službi za socijalnu zaštitu i da su toku analize tih prijava.

Istakao je da se za ta sredstva može prijaviti svaka majka koja je nakon 1. januara ove godine rodila dete, bilo da je prvo, drugo, treće ili četvrto.

"Imaju pravo na bespovratnu pomoć od 20.000 evra za kupovinu prvog stana, mi za to imamo novca na računu, kao i za sve ostalo. Ne odustajemo ni od razvojnih projekata, možda ćemo redefinisati neke prioriteta, možda ćemo nešto usporiti, ali to zavisi od toga koliko će kriza trajati", zaključio je Mali.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading