Čadež: Grenel promenio pristup rešavanju složenih tema i odblokirao proces saradnje

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

22.09.2020

10:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Privedne komore Srbije Marko Čadež izjavio je danas da je specijalni savetnik predsednika SAD Ričard Grenel na uspešan način promenio pristup rešavanju složenih i teških tema i odblokirao proces saradnje.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Marko Čadež

- Zahvaljujući tome danas i pričamo o biznisu i zajedničkim interesima, a ne o onom što nas deli - rekao je Čadež posle sastanka predstavnika privrednih komora Srbije i tzv. Kosova sa Grenelom i delegacijom američke Razvojne finansijske korporacije, DFC, i zahvalio Grenelu na tome.

- To je isuviše širok proces koji je bio godinama blokiran, a ovakav pristup je učinio mogućim da se sedne u Vašingtonu i potpiše sporazum - rekao je Čadež.

Istakao je da će istorija pokazati da ćemo se toga sećati kao prekretnice i donošenja stabilnosti u ovaj reigon.

Čadež je, takođe, zahvalio čelniku DFC Adamu Boleru što je tako brzo došao u Beograd.

- Kada smo se sreli pre dve nedelje u Vašingtonu, kada sam ga pitao koliko brzo mogu da dođu, rekao je ''za dva meseca'' - kaže on.

Čadež ističe da su imali jako plodne razgovore u prethodnih šest meseci da postoje brojne mogućostima i u Srbji i tzv. Kosovu.

Zahvalio je i predsedniku kosovske privredne komore Beratu Rukićiju što sarađuju dobro već pet godina i da su napravili zajednički tim za podršku projektima, koji daje ekepsertizu vladama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading