Završena Sinergija 19: Veštačka inteligencija je moćan prijatelj biznisa, vlada i građana

Autor: Republika

Vesti

18.10.2019

15:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sinergija 19, najznačajnija regionalna konferencija posvećena informacionim tehnologijama i biznisu, završava se tradicionalnim Biznis danom, na kojem su kroz panel diskusije, učesnici razgovarali o tome da li su veštačka inteligencija i najsavremenije tehnologije ključni pokretač poslovanja budućnosti.

RepublikaFoto: Promo foto
Učesnici panela

Stela Solar, rukovodilac prodaje sektora Intelligent Automation Solution u kompaniji Microsoft, na globalnom nivou, u uvodnom izlaganju, kroz primere iz prakse i oprobane univerzalne principe primene, objasnila je kako AI zaista menja i pospešuje usluge u različitim industrijama i zašto predstavlja razvojnu šansu koju ne smemo da propustimo. 

Zanimljiva panel diskusija je postavila pitanje – da li era modernih tehnologija može da stvori prilike za aktivnije angažovanje žena u inovacijama i transformaciji. Panel je otključao novi prostor koji će ženama pružiti priliku da same kreiraju sopstvena zanimanje i karijere, koje više nisu nužno vezane za IT i programiranje, već za digitalni svet kao takav, u kojem je kretanje oslobođeno granica koje smo poznavali do sada.

Koliko je u svetu tehnoloških inovacija važna dobra ideja pokazao je „Sinergija Challenge“ u okviru kojeg su startapi i manje tehnološke kompanije predstavile svoja rešenja koja prikazuju pozitivan uticaj digitalizacije na unapređenje raznih aspekata kvaliteta života.

Ovaj Challenge je osmišljen tako da kreira i predstavi rešenja na zadate teme, gde je fokus pre svega bio na javnoj administraciji i finansijama – sa idejom da se određeni servisi i usluge oba sektora učine efikasnijim, transparentnijim i uopšte iskustvom koje je prilagođeno korisnicima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading