POLICIJA ĆE BITI JOŠ EFIKASNIJA: Od ponedeljka DIGITALNI ZAPISNICI o uviđaju saobraćajnih nesreća!

Autor: Republika

Vesti

07.09.2018

11:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović najavio je danas da će od ponedeljka početi sa radom sistem za digitalno prosleđivanje zapisnika o uviđaju saobraćajnih nezgoda i prateće dokumentacije Udruženju osiguravača Srbije, koji će omogućiti građanima da brže i efikasnije ostvare svoja prava.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Procedura će biti znatno brža

- Zapisnik o uviđaju, koji sačine, saobraćajni policajci ubuduće će slati direktno na server Udruženja osiguravača Srbije, tako da građani više neće morati da dolaze u policiju da lično uzimaju zapisnik, niti će više plaćati taksu za izdavanje njegove papirne verzije. Zahvaljujući ovom sistemu osiguravajuće kuće će  građanima moći da u najkraćem mogućem roku isplate odštetu - rekao je Stefanović, koji je prisustvovao prezentaciji rada ovog sistema u Saobraćajnoj policijskoj ispostavi "Zapad" u Novom Sadu.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Pripadnici policije pokazuju ministru Stefanoviću kako sistem funkcioniše

Ministar je istakao da se ova procedura digitalne razmene dokumenata odnosi isključivo na saobraćajne nezgode u kojima je nastala samo materijalna šteta, a za koje je vršen uviđaj od strane policije.

- Uvođenjem ovog sistema, Ministarstvo unutrašnjih poslova je nastavilo da digitalizuje svoje usluge za vozače, kao što smo to već uradili i sa produžavanjem vozačkih i saobraćajnih dozvola i polaganjem vozačkih ispita - rekao je Stefanović, koji se zahvalio Udruženju osiguravača Srbije koje je zajedno sa MUP -om razvilo ovu aplikaciju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (13)

Loading
Sumadinac

07.09.2018 11:58

Na ovaj nacin ce gradjani lakse ostvarivati svoja prava. Podrzavam!

ana

07.09.2018 12:04

Policija na visokom nivou!

Brane

07.09.2018 12:05

Ovo je već u redu,jer sam jednom dobro platio taj zapisnik koji nije bio ni tačno napisan.

Dusko

07.09.2018 12:08

Napokon da neko mislio o smanjenju naknada i birokratije! Podrska za ovo