VEĆINA STANARA SE VRATILA U ZGRADU U KOJOJ JE DOŠLO DO MASOVNE EKSPLOZIJE BOJLERA, A POTOM I POŽARA! Konačno utvrđen uzrok!

Autor:

Vesti

15.03.2024

09:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zgrada u kojoj se incident dogodio stara je 50 godina i sastoji se od 28 stanova. Mnogi stanovi su promenili vlasnike tokom godina, a nije poznato u kojoj meri su održavane električne instalacije u njima, što je obaveza vlasnika.

VEĆINA STANARA SE VRATILA U ZGRADU U KOJOJ JE DOŠLO DO MASOVNE EKSPLOZIJE BOJLERA, A POTOM I POŽARA! Konačno utvrđen uzrok!

Foto: RINA

U 15 od 28 stanova u zgradi u Čačku, koja se nalazi u Ulici Čačanski partizanski odred, ponovno je uspostavljena električna energija nakon havarije i ogromnog požara koja se dogodila u sredu uveče.

Radnici Elektrodistribucije Čačak intervenisali su brzo i zamenili sve provodnike koji vode do osigurača za stanove. Većina stanara je već tokom prepodneva mogla da se vrati u svoje domove, dok se očekuje da će preostalih 13 stanova dobiti struju tokom popodneva.

Havarija je prouzrokovana požarom na unutrašnjim instalacijama zgrade, kako je utvrdila Elektrodistribucija Čačak. Bojleri su eksplodirali u nekim stanovima usled ove havarije, prema tvrdnjama stanara, a dalja istraga će utvrditi tačan uzrok. Važno je napomenuti da brojila nisu bila uzrok požara, već se požar prvo proširio na orman sa mernim uređajima.

Zgrada u kojoj se incident dogodio ima 50 godina i sastoji se od 28 stanova. Mnogi stanovi su promenili vlasnike tokom godina, a nije poznato u kojoj meri su održavane individualne električne instalacije, što je obaveza vlasnika. Istraga o uzroku havarije je u toku.

Ovaj događaj podseća na važnost redovnog održavanja elektroinstalacija u stambenim zgradama radi sprečavanja potencijalnih opasnosti i očuvanja bezbednosti stanara.

- Bio je strašno, osetila sam dim a već u sledećem trenutku se čula jaka eksplozija, to me probudilo. Ubrzo potom čule su se eksplozije i iz okolnih stanova, mislila sam da ćemo svi izgoreti - priča Lena, stanarka zgrade u Ulici čačanski partizanski odred 2 u širem centru Čačka šta se događalo u noći kada je došlo do masovne eksplozije bojlela a potopm i požara u ovog zgradi.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading