BEJBI BUM SE NASTAVLJA: U Loznici od početka godine rođeno čak 126 novorođenčadi!

Autor:

Vesti

12.02.2024

17:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U proseku, svakodnevno se rađa po tri bebe, što bi, ukoliko se ovaj trend nastavi, dovelo do rođenja više od hiljadu beba do kraja 2024. godine.

BEJBI BUM SE NASTAVLJA: U Loznici od početka godine rođeno čak 126 novorođenčadi!

Foto: Shuttestock

Prema informacijama Zdravstvenog centra 'Loznica', u minulih sedam dana u lozničkom porodilištu rođene su 24 bebe, od kojih je 14 dečaka i 10 devojčica. Ovo je samo deo porođajnog buma koji se beleži ove godine, sa 34 novorođene bebe u februaru, podjednakim brojem dečaka i devojčica.

Od početka ove godine, u lozničkom porodilištu je došlo na svet 126 beba, od kojih je 55 dečaka i 71 devojčica. U proseku, svakodnevno se rađa po tri bebe, što bi, ukoliko se ovaj trend nastavi, dovelo do rođenja više od hiljadu beba do kraja 2024. godine. Ovo predstavlja značajan porast u odnosu na prošlu godinu, kada je rođeno 906 beba.

- Za urgentnu lekarsku pomoć najviše su se građani javljali zbog povišenog krvnog pritiska, hronični srčani bolesnici i astmatičari i hronični opstruktivni bolesnici. Povećan je i broj pregleda hroničnih pacijenata zbog neuobičajeno visokih temperatura za ovaj period godine ali i povreda nastalih radom u poljoprivredi i građevini – navode iz ZC ‘’Loznica’’.

Pored porođajnog buma, primećen je i povećan broj pacijenata koji traže hitnu medicinsku pomoć. Služba hitne medicinske pomoći pregledala je 626 pacijenata, obavila 74 intervencije na terenu i uputila 84 osobe na dalju dijagnostiku i lečenje na sekundarni nivo zdravstvene zaštite.

Građani su se najčešće javljali za urgentnu lekarsku pomoć zbog povišenog krvnog pritiska, hroničnih srčanih oboljenja, astme i hronične opstruktivne bolesti pluća. Takođe, primećen je porast pregleda hroničnih pacijenata usled neuobičajeno visokih temperatura za ovo doba godine, kao i povreda koje su nastale tokom rada u poljoprivredi i građevini.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading