LAĐEVIĆEVA PRIJAVA DVA MESECA U FIOCI: Pritisak na Srpski telegraf i Republiku

Autor:

Vesti

08.02.2024

19:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da li se radi o osveti Tužilaštva za organizovani kriminal?

LAĐEVIĆEVA PRIJAVA DVA MESECA U FIOCI: Pritisak na Srpski telegraf i Republiku

Foto: ST/P.Divac

Pojedinci u pravosuđu na sve načine pokušavaju da spreče da Srpski telegraf i Republika pišu o mutnim radnjama u Tužilaštvu za organizovani kriminal, pa su, verovatno iz tog razloga, u svoje zakulisne poslove bez ikakvog osnova upetljali i izvršnog direktora našeg lista Milana Lađevića.

O čemu se, u stvari, radi?

Lađević je Državnom veću tužilaca još pre dva meseca podneo prijavu zbog neosnovanog pominjanja u delu optužnice u navodnim prisluškivanim razgovorima iako on nije ni u kakvoj vezi s predmetom. Međutim, o prijavi još nije odlučivano.

Srpski telegraf i Republika su u više navrata pisali da iz Tužilaštva za organizovani kriminal informacije cure u medije naklonjene opoziciji, dok drugi ne mogu da dobiju odgovore ni na najosnovnija pitanja vezana za tekuće procese.

Jedini zaključak koji može da se izvuče iz cele ove ujdurme je da se pojedinci koriste nečasnim metodama da bi nas zastrašili, diskreditovali, umanjili kredibilitet našeg pisanja i unapred se zaštitili od eventualne kritike njihovog rada, pre svega specijalnog tužioca Mladena Nenadića i postupajućeg tužioca Lidije Ignjatić.

U disciplinskoj prijavi Milan Lađević je istakao da se pomenuto tužilaštvo ponelo neprofesionalno i suprotno svakoj tužilačkoj etici i dosadašnjoj praksi. Naime, oni su ga pomenuli u optužnici iako s njom nema nikakve veze niti je ikad pozvan na bilo kakve okolnosti predmeta, čak ni u svojstvu građanima.

Pošto disciplinski tužilac Miroslav Krkelić očigledno nema nameru da se bavi prijavom, postavlja se pitanje zbog čega to radi i po čijem nalogu, odnosno ne bavi se svojim poslom.

Ovu temu istražićemo narednih dana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading