PROLEĆE U FEBRUARU! U Loznici danas izmereno čak 17 stepeni! NAREDNIH DANA JOŠ TOPLIJE!

Autor:

Vesti

04.02.2024

23:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Postoji zabrinutost da bi ovo februarsko proleće moglo dovesti do preranog cvetanja voćaka, a potom i oštećenja od mraza.

PROLEĆE U FEBRUARU! U Loznici danas izmereno čak 17 stepeni! NAREDNIH DANA JOŠ TOPLIJE!

Foto: Tanjug/VLADIMIR ŠPORČIĆ

Lozničani su danas uživali u izuzetno toplom vremenu, s temperaturom od čak 17 stepeni u 15 časova.

Ovo je učinilo Loznicu, zajedno sa Valjevom, najtoplijim mestom u Srbiji. Građani su iskoristili priliku za šetnju, posetu obližnjem Tršiću ili reki Drini.

Sa skidanjem zimske odeće izašlo je na videlo prolećno raspoloženje, pa su teške čizme i jakne zamenjene patikama, trenerkama i lakšim jaknama.


Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, toplo vreme će se nastaviti i u narednim danima. Za sutra je najavljeno još toplije vreme, s minimalnom temperaturom od šest stepeni i maksimalnom od 20 stepeni. U utorak se očekuje temperatura od pet do 18 stepeni. Oba dana će biti suva i pretežno sunčana, što će obradovati one koji štede ogrev, ali i zabrinuti voćare zbog mogućeg preranog cvetanja voćaka.

- Tokom sledeće sedmice natprosečno toplo sa dnevnom temperaturom u većini mesta od 14 do 20 °C, lokalno i do 22 °C, a jutarnji mraz biće samo lokalna pojava - navodi se u najavi RHMZ..


Oni koji koriste drva i ugalj za grejanje, raduju se toplim danima koji će im omogućiti uštedu ogreva. Međutim, postoji zabrinutost da bi ovo februarsko proleće moglo dovesti do preranog cvetanja voćaka, a potom i oštećenja od mraza. Meteorolozi upozoravaju da iako su očekivani topli dani, zima nije okončana i da nas očekuju još hladni i snežni dani do kraja meseca.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading