AIR SERBIA! Nikola Jokić fantastičnim ZAKUCAVANJEM bacio navijače u delirijum (VIDEO)

Autor: P. Z.

Sport

05.02.2024

05:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Džoker pokazao da belci ipak mogu da skaču.

AIR SERBIA! Nikola Jokić fantastičnim ZAKUCAVANJEM bacio navijače u delirijum (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić

Košarkaši Denver Nagetsa ostvarili su drugu vezanu pobedu kod kuće nad Portland Trejlblejzersima, a ponovo je najbolji na terenu bio Nikola Jokić.

Somborac je meč završio sa 29 poena, osam skokova i sedam asistencija.

Od tih 29 poena, Džoker je dva postigao na sebi nesvojstven način - zakucavanjem.

Nikola je ukrao loptu u odbrani, a potom je u kontri zakucao, što je oduševilo sve njegove fanove, koji su se na društvenim mrežama utrkivali ko će više da ishvali srpskog centra.

Ipak, "pobednički" komentar je bio vrlo jednostavan - Air Serbia!

Nikola Jokić vs Džoel Embid

Najbolji košarkaš današnjice Nikola Jokić stigao je u NBA ligu 2015. godine, 12 meseci nakon što su ga Denver Nagetsi birali sa 41. pozicije na draftu. Džoker je prvu sezonu u najjačoj ligi na svetu započeo stidljivo, ali je ubrzo pokazao raskošan talenat i izborio je mesto startera u ekipi iz Kolorada, a na kraju je izabran i u najbolju petorku rukija.

Nakon toga se Jokić vinuo u nebesa i pokazao je da mu je samo nebo granica. U poslednjih pet godina je konstantno biran za jednu od dve najbolje petorke lige, a od 2019. nije propustio nijednu Ol-star utakmicu.

Do najviših visina je stigao 2021. godine, kada je po prvi put osvojio MVP nagradu, a isto je učinio i naredne sezone. Svi su očekivali da će potom i treći put zaredom osvojiti priznanje za najkorisnijeg igrača lige, ali mu je ono pod sumnjivim okolnostima izmaklo i dodeljeno je Džoelu Embidu. Ipak, to je samo probudilo srpski inat kod Nikole, koji je u plej-ofu dominantno odveo Nagetse do prvog šampionskog prstena u istoriji lige, a na kraju je nagrađen i titulom MVP finala.

Sa druge strane, Džoel Embid je iste godine izašao na draft kao Nikola i Siksersi su ga birali sa treće pozicije. Ipak, na njegov debi se čekalo pune dve godine zbog povreda, pa je tako tek u sezoni 2016/17 bio u najboljoj ruki petorci.

Kamerunac je na Ol-star utakmici debitovao godinu dana pre Jokića, pa kako isto nije propuštao taj spektakl, ima jedno učešće više od Srbina. Embid godinama unazad važi za Nikolinog najvećeg rivala, ali je uvek kaskao za njim, pošto je svoju prvu i jedinu MVP nagradu "iskukao" nakon Jokićeve dve, a šampionskom prstenu za sada nije ni prišao.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading