DARKO GREJE KUĆU NA LIMENKE PIVA! Da, dobro ste čuli i videli! Paraćinac dom zagreje do plus 52, dok je napolju -5! POGLEDAJTE OVAJ VANSERIJSKI IZUM! (VIDEO)

Autor:

Vesti

07.02.2024

13:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nema čoveka kog nije oduševio svojom dovitljivošću iako je u razgovorima za medije naglašavao da ideja nije njegova nego da ju je on samo primenio.

DARKO GREJE KUĆU NA LIMENKE PIVA! Da, dobro ste čuli i videli! Paraćinac dom zagreje do plus 52, dok je napolju -5! POGLEDAJTE OVAJ VANSERIJSKI IZUM! (VIDEO)

Foto: youtube.com/Kanal M RTV

Pre skoro deset godina, profesor matematike i informatike Darko Milićević iz Paraćina postao je poznat širom Srbije zbog svoje inovativne ideje - grejanja pomoću limenki. Iako je skromno isticao da ideja nije njegova, već da ju je samo primenio, njegova dovitljivost i inovativnost oduševile su mnoge ljude.

Foto: youtube.com/Kanal M RTV

 

Improvizovani solarni panel od ispijenih limenki piva

Na svom Fejsbuk profilu, Darko je detaljno prikazao kako je od ispijenih limenki piva napravio improvizovani solarni panel koji može da zagreje gotovo celu kuću tokom sunčanih zimskih dana. Korak po korak, kroz seriju fotografija, pokazao je proces izrade crne kutije koja se postavlja na spoljni zid, omogućavajući ulazak toplog vazduha u kuću.

Foto: youtube.com/Kanal M RTV

 

Uspostavljanje sistema za grejanje

Darko je započeo svoj projekat još leta te godine, a inspiraciju je pronašao na Jutjubu. Kupio je potrebne materijale poput iverice, stiropora za izolaciju, farbe i silikona, te je pažljivo i temeljno radio na izradi solarnog panela. Nakon nekoliko meseci rada, panel je konačno montiran na južni zid kuće, gde su sunčevi zraci najjači.

Rezultati i modernizacija sistema

Solarni panel koji je Darko napravio može proizvesti do 700 vati snage tokom sunčanog dana, a u jednom od svojih postova na Fejsbuku, pohvalio se da je tokom vedrog dana sa spoljnom temperaturom od -5 stepeni Celzijusa, vazduh koji je ulazio u kuću imao temperaturu od preko 50 stepeni Celzijusa.

Republika

Foto: youtube.com/Kanal M RTV

 

 

Oduševljenje ljudi na društvenim mrežama bilo je ogromno, a Darko je tokom godina sistem kontinuirano modernizovao kako bi unapredio efikasnost svog genijalnog izuma.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Lex populi

08.02.2024 10:32

Bravo za inovativnost!