SRPSKE "KOBRE" ZABLISTALE NA TAKMIČENJU U SPREMNOSTI I SPRETNOSTI! Pogledajte kako naši momci SA LAKOĆOM obavljaju NAJTEŽE ZADATKE! (VIDEO)

Autor:

Vesti

04.02.2024

08:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U video-snimku se može videti način na koji obučeni postupaju sa povređeima, način na koji se koristi oružje, a ono što je sve korisnike ove društvene mreže oduševilo jeste brzina i spretnost kojima obavljaju sve zadatke.

SRPSKE "KOBRE" ZABLISTALE NA TAKMIČENJU U SPREMNOSTI I SPRETNOSTI! Pogledajte kako naši momci SA LAKOĆOM obavljaju  NAJTEŽE ZADATKE! (VIDEO)

Foto: Printscreen/https://www.tiktok.com/@igor.crossfit.mar

Na društvenoj mreži TikTok, pojavio se snimak na kom se vidi perfektna spremnost srpske Žandarmerije.

Naime, na snimku se može videti nivo obučenosti pripadnika srpske Žandarmerije, gde je u kratkom video-snimku prikazano nekoliko taktičkih vežbi na takmičenju na kom su učestvovali. 

U video-snimku se može videti način na koji obučeni postupaju sa povređeima, način na koji se koristi oružje, a ono što je sve korisnike ove društvene mreže oduševilo jeste brzina i spretnost kojima obavljaju sve zadatke. 

Sve vežbe obavljene su na specijalnom poligonu, a kako se navodi, prisustvovalo je, i učestvovalo 70 timova. 

 

 

Specijalizovani poligon, obučeni kadrovi prošli su za 01:05:08, što je impozantan rezultat. 

Komentari ispod videa su se samo nizali, a ovo su samo neki: 

- Pokazali ko su Srbi!

- Najjači smo! 

- Bravo momci!

- Tako to rade Srbi!

- RSRSRSRS! 

- Pobedili smo Albance, 1:11 - naveo je korisnik. 

Podsetimo, do kraja novembra 2023. trajao je konkurs za prijem u Žandarmeriju. Neki od uslova konkursa bili su da kandidati imaju srednjoškolsko obrazovanje, da su stari od 18 do 24 godine u momentu podnošenja prijave, kao i da ne postoje bezbednosne smetnje za obavljanje poslova u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Uslovi konkursa za prijem u Žandarmeriju su i da kandidat u trenutku prijave poseduje vozačku dozvolu najmanje B kategorije, da je državljanin Srbije, kao i da ima neprekidno prebivalište u našoj zemlji u trajanju od godinu dana.


U ovakvom obliku, Žandarmerija je obnovljena u junu 2001. godine i ima status posebne jedinice MUP-a.

"Žandarmerija danas predstavlja jednu modernu, dobro opremljenu i obučenu visokooperativnu jedinicu Ministarstva unutrašnjih poslova, koja se angažuje u kriznim situacijama, kao što su oružane pobune, teroristički akti, narušavanje javnog reda i mira u većem obimu i elementarne nepogode. Kao takva, predstavlja jedan od bedema sigurnosti i bezbednosti Republike Srbije i njenih građana", rekao je major policije Lazar Vulović iz Komande Žandarmerije.


"Prva etapa je jednodnevna i ona se realizuje u Komandi Žandarmerije, ona predstavlja uslov da bi se pripadnici ili kandidati uputili na tzv. dril, tj selekcionu obuku. Dril je u stvari najveća prepreka na putu od kandidata do policijskog službenika Žandarmerije. Nakon toga ide selekciona obuka gde kandidati, u stvari, treba da se pokažu i dokažu da su spremni i sposobni da budu policijski službenici Žandarmerije", objašnjava Vulović.

Žandarmerija je podeljena u četiri odreda (beogradski, niški, novosadski i kraljevački) i Ronilačku jedinicu. Na ovom konkursu, predviđeno je da 200 kandidata stupi u radni odnos, od čega njih 80 u Beogradu.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading