DVA POLICAJCA STRADALA PRI PADU SLUŽBENOG HELIKOPTERA! Prvi video sa lica mesta LEDI KRV U ŽILAMA - od letelice nije ostalo NIŠTA! (VIDEO)

Autor:

Svet

04.02.2024

08:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povređeni član posade, koji je tehničar po struci, prebačen je u bolnicu.

DVA POLICAJCA STRADALA PRI PADU SLUŽBENOG HELIKOPTERA! Prvi video sa lica mesta LEDI KRV U ŽILAMA - od letelice nije ostalo NIŠTA! (VIDEO)

Foto: shutterstock

Turski policijski helikopter srušio se sinoć na jugu zemlje, objavio je ministar unutrašnjih poslova Ali Jerlikaja.

On je na društvenoj mreži X (bivši Tviter) saopštio da su stradala dva policajca, a jedan je povređen.

Navodi se da je helikopter poleteo s aerodroma u Hataju u pravcu Gazijantepa, a kontakt sa letelicom prekinut je oko pola 11 po lokalnom vremenu. Jerlikaja je naveo da je helikopter pao u blizini sela Kartal u oblasti Nurdagi blizu Gazijantepa.

- Povređeni član posade, koji je tehničar po struci, prebačen je u bolnicu - saopštio je Fahretin Koča, turski ministar zdravlja.

 

 

Šta raditi u slučaju avionske nesreće?

U slučaju avionske nesreće, važno je zadržati smirenost i slijediti određene korake kako biste povećali šanse za preživljavanje i spašavanje. Evo nekoliko ključnih koraka:

Ostanite smireni: Ovo je najvažnije. Panika može ometati vašu sposobnost jasnog razmišljanja i djelovanja.

Pratite upute osoblja: Poslušajte i pratite upute članova posade aviona. Oni su obučeni za rukovanje hitnim situacijama i znaju najbolje kako se nositi s tim.

Stavite masku za kisik: Ako je potrebno, stavite masku za kisik na sebe prije nego što pomognete drugima, posebno ako putujete s malom djecom ili drugim osobama kojima je potrebna pomoć.

Pravilno koristite sigurnosni pojas: Ako je avion još uvijek u zraku i postoji mogućnost udara, zategnite sigurnosni pojas što je više moguće i spustite glavu prema naprijed, stavljajući ruke iza glave, kako biste smanjili rizik od ozljede glave i vrata.

Napustite avion ako je to sigurno: Ako je avion prizemljen nakon nesreće i postoji mogućnost napuštanja, pokušajte izaći iz aviona što je brže moguće. Slijedite upute osoblja i koristite najbliži izlaz.

BONUS VIDEO 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading