ŠTA ĆE BITI SA POPUSTOM!? Pojedinim građanima još nisu stigli decembarski računi za struju!

Autor:

Vesti

02.02.2024

09:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novembarski i decembarski računi za struju, zbog štrajka mogli su sa popustom od pet odsto da se plate do 29. januara.

ŠTA ĆE BITI SA POPUSTOM!? Pojedinim građanima još nisu stigli decembarski računi za struju!

Foto: Shutterstock

Komunalna preduzeća su se potrudila da građani ne budu oštećeni zbog štrajka pošte i hakerskog napada na Elektroprivredu Srbije (EPS). Međutim, situacija sa plaćanjem novembarskih i decembarskih računa za struju još uvek nije stabilna.

Novembarski i decembarski računi za struju, zbog štrajka mogli su sa popustom od pet odsto da se plate do 29. januara.

Međutim, građani su izneli svoje nezadovoljstvo, ističući da su decembarski računi za struju ili pogrešno obračunati ili uopšte nisu stigli. Postavlja se pitanje da li će oni koji još nisu dobili račune moći da ostvare popust od pet odsto, kako je bilo predviđeno.

Iz EPS-a kažu da su svi decembarski računi dostavljeni "Pošti Srbije", a od 22. januara ponovo radi portal Uvid u račun, ističu u ovom preduzeću, piše Blic.


Podsećamo i da se na decembarskim računima za gas pojavila stavka duga iz oktobra uz kamatu, što je dodatno zbunilo korisnike.

Direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović tvrdi da niko neće biti oštećen, ali je priznao da je došlo do izvesnih nejasnoća u računima zbog štrajka poštara.

Pored EPS-a i "Srbijagasa", i druga preduzeća su imala problema zbog kašnjenja računa, te su produžavala rokove kako bi građani mogli da ostvare predviđene popuste, kao što je to uradio i Telekom Srbija.

"Pošta" je obavestila "Telekom" o kašnjenju isporuke računa, dok je "Infostan" odlučio da zbog praznika produži rok za plaćanje januarskih računa, kako bi korisnici mogli da ostvare popust. Ova odluka je doneta zbog obeležavanja Dana državnosti, koji se praznuje 15. i 16. februara.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading