MEGAPREOKRET! Ameri odjednom PROMENILI kvote za MVP titulu! Mnogi će se IZNENADITI koliko je KOEFICIJENT da Srbin OSVAJA nagradu!

Autor:

Sport

02.02.2024

10:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svemu je kumovala povreda kamerunskog košarkaša.

MEGAPREOKRET! Ameri odjednom PROMENILI kvote za MVP titulu! Mnogi će se IZNENADITI koliko je KOEFICIJENT da Srbin OSVAJA nagradu!

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić i Džoel Embid

Prethodne noći stigla je informacija da se najbolji igrač Filadelfije Džoel Embid povredio, te da ga nećemo gledati najmanje dve utakmice, protiv Jute Džez i Bruklin Netsa, a možda i duže.

Budući da je na dobrom putu da prekrši pravilo o minimalnom broju utakmica, koje je prvi put na snagu stupilo u sezoni 2023/24 i ispadne iz MVP trke, kladionice u SAD su iznenada promenile kvote na pobednika.

Podsetimo, prema ovom pravilu, košarkaš mora da odigra minimum 65 utakmica u ligaškom delu sezone (i u svakoj od njih odigra makar 20 minuta) kako bi uopšte stekao uslov za kandidaturu za MVP. Dakle, u najboljem slučaju igrač sme da propusti 17 mečeva, a ukoliko izostane sa jednog više, automatski ispada iz konkurencije za ovu prestižnu nagradu.

Foto: Tanjug/AP

Jokić i Embid u duelu

Sada američke kladionice daju kvotu 1,70 na Nikolu Jokića, osvajača nagrade iz 2021. i 2022. godine, dok mu je najveći protivkandidat prva zvezda Oklahoma Tandera Šaj Gildžes-Aleksander (3,75), kao predvodnik trenutno lidera Zapada.

Na trećem mestu kandidata je Slovenac i najbolji igrač Dalasa Luka Dončić (6,5), pa sledi "grčka zver" iz Milvokija Janis Adetokunbo (8), as Bostona Džejson Tejtum (41) i onda tek Džoel Embid (51). Sa svakom sledećom propuštenom utakmicom u narednih sedam dana, ta kvota će rasti, a onda će i definitivno centar File biti "diskvalifikovan".

 

 

Za sada, mnogi kritikuju novo NBA pravilo o tome da igrači moraju da igraju na najmanje 65 utakmica da bi bili u konkurenciji za nagrade, ali podsećaju da je Džoel Embid sam kriv jer je pre povrede kolena brojne mečeve propuštao da bi se odmarao ili da bi "izbegao" probleme - kao protiv Jokića u Denveru.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading