BEŽAO OD JOKIĆA, SLEDI KAZNA: NBA liga SANKCIONISALA Filadelfiju zbog Embida!

Autor:

Sport

01.02.2024

20:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čelnici najbolje košarkaške lige na svetu konstatovali su prekršaj protokola.

BEŽAO OD JOKIĆA, SLEDI KAZNA: NBA liga SANKCIONISALA Filadelfiju zbog Embida!

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić i Džoel Embid

Džoel Embid je u poslednjem trenutku propustio duel sa Denver Nagetsima u okviru NBA lige, a sada su stigle i posledice.

Naime, aktuelni MVP nije nastupio u Koloradu od 2019. godine, a navijači su besni jer smatraju da izbegava duel sa Nikolom Jokićem.

Džeol je konačno bio u protokolu, najavljen je spektakl, fanovi su skupo platili karte, a onda je samo pola sata pre meča objavljeno da Embid ipak neće nastupiti zbog povrede kolena.

Ovo je izazvalo veliku pažnju javnosti, tako da je i NBA liga sprovela istragu, a epilog je novčana kazna za Filadelfiju.

Seventisiksersi nisu na vreme prijavili izostanak svog košarkaša, te će zbog toga morati da plate novčanu kaznu u iznosu od 75.000 dolara.

Čelnici lige ne sumnjaju u istinitost Embidove povrede, ali je njegovo propuštanje utakmice moralo biti najavljeno ranije.

 

 

Košarkaši Denver Nagetsa savladali su Filadelfija Seventisikserse rezultatom 111:105 u pomenutom meču, a čak je i trener Nagetsa Majk Meloun komentarisao Džoelovo odsustvo.

- Saznali smo kasno da neće igrati. Ne znam kako dođe do toga da od aktivnog, dođete do toga da propuštate utakmicu. Liga mora da uradi svoju istragu. Nama je rečeno pre sezone da ukoliko igrač bude na raspolaganju za meč, pa ga sklonite sa spiska, da će to uvek biti predmet istrage. Teško je, spremate tim za meč sa drugačijom taktikom, a onda se stvari promene 10 minuta pre utakmice. To se znalo dan pre meča da Embid neće igrati - rekao je tada Meloun.

Embid se u međuvremenu opet povredio u utakmici protiv Golden Stejta, a nije poznato koliko će morati da pauzira.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading