"ČEKAJ ME, JA SIGURNO NEĆU DOĆI"! Prošlo je POLA DECENIJE, a Embid JOŠ NIJE zaigrao u Denveru! Evo i KAKO!

Autor:

Sport

28.01.2024

03:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otkrivamo sve povrede čoveka koga zovu "Proces".

"ČEKAJ ME, JA SIGURNO NEĆU DOĆI"! Prošlo je POLA DECENIJE, a Embid JOŠ NIJE zaigrao u Denveru! Evo i KAKO!

Foto: printscreen/instagram.com

Košarkaši Denver Nagetsa odneli su pobedu u tesnoj završnici protiv Filadelfija Seventisiksersa rezultatom 111:105 u Bol areni. Ipak, ukus trijumfa sigurno da nije toliko sladak, s obzirom da najveći protivnik Nikole Jokića u trci za MVP priznanje nije igrao na meču usled povrede. 

Pre početka utakmice, Adrijen Vojnarovski objavio je da je stručni štab Siksersa posmatrajući Embida na treningu predložio aktuelnom najkorisnijem igraču NBA lige da bi bilo najbolje da propusti utakmicu zbog bola u kolenu. Deluje da mu nije teško palo. 

 

 

Ovo ne samo da nije prvi put da Kamerunac iz ovog, ili onog razloga propušta utakmice u Denveru. Naime, prošlo je čak pola decenije, to jest punih pet godina, od kada je Džoel Embid poslednji put istrčao na susret sa Nagetsima u njihovom domu!

Počnimo od početka. Džoel Embid je draftovan 2014. godine, ali usled problema sa povredom, nije debitovao do 26. oktobra 2016. godine. Njegov prvi meč u Bol areni bio je upravo poslednjeg dana te godine i budući MVP se istakao sa 23 poena, a naš Nikola je u minimalnom porazu svog tima doprineo sa jednim košem više. 

Foto: www.profimedia.rs

Jedan od prvih susreta Embida i Jokića

Da ova neverovatna statistika bude još manje realna, nije samo u poslednjih pet godina propuštanje mečeva u Koloradu Embidova specijalnost. Prvi meč nakon svog debija je preskočio, to jest susret uoči Nove godine 2017. Nešto više od godinu dana prolazi, januar 2019. dolazi, a Džoel ponovo ne putuje na Stenovite planine. 

Navodimo ovo kako bi se istaklo da je i pre velikog rivalstva sa Jokićem, i pre neizvesnih nadigravanja u borbi za MVP priznanje, Kamerunac ispuštao priliku da zaigra u Bol areni. 

Stigli smo do poslednjeg duela koji je Embid odigrao u kući Nagetsa. Solidnih 19 poena i 15 skokova u vrlo tesnom porazu Siksersa od Denvera rezultatom 100:97. 

Prolazi dugih pet godina, čak četiri meča, a najkorisnijeg igrača lige nema na parketu da se suprotstavi gorostasnom Srbinu, Nikoli Jokiću u Denveru.

U martu 2021. je u pitanju bio problem sa kolenom. Potom ga je u novembru iste godine omela prehlada. Mart 2023. pojavila se nepogoda sa listom, a danas se ploča vratila na početak i "odsvirala" ponovo himnu kolenu. Ovu "prstenastu strukturu" je primetio i Ričard Džeferson. Proslavljeni košarkaš je istakao svoje sumnje na pošten način posle meča. 

- Nikad neću dovoditi povredu nekog igrača u pitanje, ali ne možete da ne primetite šablon ponašanja ovde - rekao je Džeferson sumnjičavo. 

Kada zbrojimo sve, shvatamo da je od mogućih osam susreta u Bol areni, Embid ukrstio koplja sa Nikolom Jokićem samo dva puta! Procenat uspešnosti mu je 50 posto. 

Danas je čak gestikulirao navijačima Nagetsa (koji su nezadovoljstvo pokazali transparentom na vodećoj fotografiji), iako nije učestvovao u žestokoj borbi na parketu, a najvatrenije pristalice Džokera i ekipe sve više iščekuju novo projavljivanje Embidovo, i sukob sa magičnim Somborcem. 

 

 

Ipak, nasov filma Miroslava Momčilovića "Čekaj me, ja sigurno neću doći" možda i jeste najbolja, ali i najrealnija, poruka koju Džoel može da uputi vatrenim pristalicama Denvera. 

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading