"POBEGULJA EMBID" PROPUSTIO NIKOLINO UMEĆE! Siksersima se VRTI U GLAVI od ČAROBNIH dodavanja!

Autor:

Sport

28.01.2024

01:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nove bravure srpskog gorostasa.

"POBEGULJA EMBID" PROPUSTIO NIKOLINO UMEĆE! Siksersima se VRTI U GLAVI od ČAROBNIH dodavanja!

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić

Košarkaše Denver Nagetsa igraju novi susret sa Filadelfija Seventisiksersima, ovaj put na domaćem terenu. Trenutno je rezultat 64:62 za tim iz Kolorada. 

Siksersi su oslabljeni za Džoela Embida, koji je ponovo "izbegao" sudar sa najboljim igračem sveta, Nikolom Jokićem. Pored njega, susret propuštaju Tajris Maksi i Tobajas Heris. 

Ipak, njihovo odsustvo samo znači da su propustili da uživo svedoče bravurama momka iz Sombora, koji zajedno sa Džamalom Marijem vuče svoj tim ka novoj pobedi.

Uppečatljiva je standardno dobra saradnja sa Aronom Gordonom. U prvoj četvrtini je Nikola dva puta omogućio svom saigraču da lako ubaci loptu u koš. Prvi put je to bilo nerealnim pasom, praktično bez gledanja. 

 

 

Što se Džoela Embida tiče, ovo će biti peta godina zaredom kako odbija da se pojavi u Bol areni iz ovog ili onog razloga. Zadivljujuće je koliko puta može da slučajno izbegne susret sa našim centrom. 

Pored Nikole, vodeći igrač je Džamal Mari, koji poenterski potpuno vuče Nagetse. Za sada ima 20 poena sa čak pet ubačenih šuteva sa distance. Ističe se pored njega i Aron Gordon sa 13 koševa. 

 

 

Naš Nikola je aktivan malo u svim kategorijama. Ima šest poena, sedam skokova, i pet asistencija, te bi malo bolje raspoloženje u drugom poluvremenu dovelo do tripl-dabl učinka. 

Nikola Jokić vs Džoel Embid

Najbolji košarkaš današnjice Nikola Jokić stigao je u NBA ligu 2015. godine, 12 meseci nakon što su ga Denver Nagetsi birali sa 41. pozicije na draftu. Džoker je prvu sezonu u najjačoj ligi na svetu započeo stidljivo, ali je ubrzo pokazao raskošan talenat i izborio je mesto startera u ekipi iz Kolorada, a na kraju je izabran i u najbolju petorku rukija.

Nakon toga se Jokić vinuo u nebesa i pokazao je da mu je samo nebo granica. U poslednjih pet godina je konstantno biran za jednu od dve najbolje petorke lige, a od 2019. nije propustio nijednu Ol-star utakmicu.

Do najviših visina je stigao 2021. godine, kada je po prvi put osvojio MVP nagradu, a isto je učinio i naredne sezone. Svi su očekivali da će potom i treći put zaredom osvojiti priznanje za najkorisnijeg igrača lige, ali mu je ono pod sumnjivim okolnostima izmaklo i dodeljeno je Džoelu Embidu. Ipak, to je samo probudilo srpski inat kod Nikole, koji je u plej-ofu dominantno odveo Nagetse do prvog šampionskog prstena u istoriji lige, a na kraju je nagrađen i titulom MVP finala.

Sa druge strane, Džoel Embid je iste godine izašao na draft kao Nikola i Siksersi su ga birali sa treće pozicije. Ipak, na njegov debi se čekalo pune dve godine zbog povreda, pa je tako tek u sezoni 2016/17 bio u najboljoj ruki petorci.

Kamerunac je na Ol-star utakmici debitovao godinu dana pre Jokića, pa kako isto nije propuštao taj spektakl, ima jedno učešće više od Srbina. Embid godinama unazad važi za Nikolinog najvećeg rivala, ali je uvek kaskao za njim, pošto je svoju prvu i jedinu MVP nagradu "iskukao" nakon Jokićeve dve, a šampionskom prstenu za sada nije ni prišao.

Ove sezone, Embid vodi u MVP trci, ali bi zbog izbegavanja teških gostovanja mogao da ostane bez šanse da ponovo bude proglašen najkorisnijim igračem u regularnom delu NBA lige.

Petu godinu zaredom, onemogućena nam je šansa da gledamo susret ovih majstora košarke u Bol areni, s obzirom da se Embid i ovaj put "izvukao" povredom. 

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading