FILADELFIJA BEZ EMBIDA NIJE IMALA SNAGE ZA VIŠE! Jokić DOMINIRAO, a Denver SLAVIO TEŽE NEGO ŠTO SE OČEKIVALO!

Autor:

Sport

28.01.2024

02:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gledali smo izrazito neizvestan meč u Bol areni.

FILADELFIJA BEZ EMBIDA NIJE IMALA SNAGE ZA VIŠE! Jokić DOMINIRAO, a Denver SLAVIO TEŽE NEGO ŠTO SE OČEKIVALO!

Foto: printscreen/twitter.com

Denver Nagets - Filadelfija Seventisiksers 
111:105
(31:27; 33:35; 22:26; 25:17  )

Košarkaši Denver Nagetsa savladali su protiv Filadelfija Seventisikserse na domaćem terenu rezultatom 111:105. 

Naš Nikola Jokić imao je 26 poena, 16 skokova i sedam asistencija (8/15 za dva poena, 0/1 za tri poena, 50 procenata iz igre). Pomogao mu je Džamal Mari koji imao 23 poena. 

U protivničkoj ekipi, najefikasniji je bio Pol Rid sa 30 poena, 13 skokova, a pored njega, istakao se i Keli Ubre sa 25 poena i pet skokova.

Nažalost, prekoputa našeg Nikole nije bio aktuelni MVP Džoel Embid,  s obzirom da se povredio na zagrevanju, te je još jedanput propustio da se sudari sa Somborcem u Bol areni. Ovo je peta godina zaredom kako ga nema.

Denver je otvorio utakmicu ubedljivo. Naš centar se nije preterano poenterski istakao, ali je zato svoj tim vukao izvanrednim asistencijama upućenim Aronu Gordonu. Filu je u životu održavao Pol Rid, koji je šutom sam poludistance dostizao perfekciju.

Drugi kvartal je onaj u kome je Fila pružila ozbiljan otpor. Čak je i mogla da preuzme primat, ali ju je u tom sprečio „revolveraš“ Nagetsa, Džamal Mari. Kanađanin je već tada izjednačio svoj rekord sezone po broju ubačenih trojki. Nikola je dobar deo predeo, ali kada se videlo da možeda zagusti, istrčao je na parket i instantno napravio da igra Denvera ide tečnije. SA druge strane. Priključak su održavali Patrik Beverli, koji je uključio vremeplov, kao i Pol Rid. Na odmor se otišlo rezultatom 64:62.

 

 

Treća četvrtina je počela bajno za Nagetse. Konačno je Denver počeo da se odvaja, ali je onda u petom minutu igre zatražio tajmaut. Fila je sa kratkog predaha došla preporođena, a tim iz Kolorada je bio bez poena četiri minuta. Nikola je preuzeo odgovornost , ali njegove individualne simultanke nisu bile dovoljne da spreče Siksersa da na poslednji odmor odu sa minimalnom prednošću.

 

 

Četvrti kvartal je počeo poenima Pejtona Votsona.  Nikola je ušao u igru na sedam minuta do kraja, ali njegov ulazak nije promenio poentersku neefikasnost četvre četvrtine. Generalno su procenti oba tima opali još u trećoj deonici, a igra je postala znatno fizikalnija.

Pejton Votson je nastavio da gura svoj tim, a Nagetsi su pokazivali da se ne oslanjaju samo na gorostasnog Somborca, već da kao ekipa dolaze do uspeha. Na četiri minuta do kraja, rezultat je bio potpuno izjednačen. Promašivala su se slobodna bacanja sa obe strane, a Nikola je jedan od svojih neuspelih penala pretvorio u koš skokom i tako odveo svoj tim na velikih tri poena. Već u sledećem napadu, Gordon je iskoristio priliku i povećao prednost, i sve je polako dolazilo na svoje mesto. Siksersi su pri kraju ostali bez motivacije. Poslednji trzaj bila je trojka Pola Rida, ali je Porter odmah u sledećem napadu uzvratio, a Nagetsi su izvojevali pobedu teže nego što je to bilo očekivano.

Nagetsi su sada trećeplasirani na zapadu sa 32 pobede, a Siksersi ostaju treći na istoku sa 29 pobeda. 

 

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading