LAŽNI MVP NASTAVLJA DA BEŽI: Ove godine mu ni KUKANJE neće pomoći da osvoji nagradu za najkorisnijeg igrača lige!

Autor: P. Z.

Sport

30.01.2024

08:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Džoel Embid propušta redom utakmice koje mu se ne igraju.

LAŽNI MVP NASTAVLJA DA BEŽI: Ove godine mu ni KUKANJE neće pomoći da osvoji nagradu za najkorisnijeg igrača lige!

Foto: Tanjug/AP

Džoel Embid

Košarkaši Filadelfija Seventisiksersa doživeli su u noći između ponedeljka i utorka ubedljiv poraz na gostovanju Portland Trejlblejzersima (130:104), jednoj od najgorih ekipa NBA lige ove sezone.

To možda i ne bi bio slučaj da je za Sikserse igrao Džoel Embid.

Iako je Portland ekipa protiv kakve Embid voli da igra (jedna od najgorih) jer može da nabija statistiku, ovog puta je odlučio da i njima pobegne sa megdana, kako bi opravdao prethodno neigranje protiv Nikole Jokića i njegovih Denver Nagetsa.

Kameruncu je to ove sezone bila već 12. propuštena utakmica, od 45 koliko ih je Filadelfija odigrala, pa su šanse da odbrani MVP titulu svedene na minimum.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Duel Džoela Embida i Nikole Jokića u Filadelfiji, gde se jedino i sastaju godinama unazad

Naime, prema novim pravilima NBA lige, nijedan igrač koji odigra manje od 65 utakmica u regularnom delu sezone ne može da osvoji neko individualno priznanje. Tačnije, svako ko želi da bude u konkurenciji, sme da propusti najviše 17 utakmica svog tima.

Dakle, od preostalih 37 mečeva Siksersa u regularnom delu sezone, Embid mora da odigra bar 32 kako bi i teoretski bio u MVP trci. Znajući njega, to zvuči gotovo nemoguće, pa mu ove godine neće pomoći ni kukanje, što je bio način na koji je prošle sezone dobio laskavo priznanje.

Ukoliko i zvanično centar Filadelfije otpadne iz priče, prema do sada prikazanom, glavni kandidati za MVP nagradu bili bi Nikola Jokić, Šaj Gildžus-Aleksander i Luka Dončić, koji igraju fenomenalne sezone i nikome ne beže sa crte.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading