NAGETSI SU NEPOBEDIVI U KOLORADU! Baksi NEMOĆNI protiv Nikole Jokića! Somborac TRIPL-DABLOM SLOMIO Milvoki!

Autor:

Sport

30.01.2024

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nesalomivi Denver i Nikolina čarolija protiv Baksa.

NAGETSI SU NEPOBEDIVI U KOLORADU! Baksi NEMOĆNI protiv Nikole Jokića! Somborac TRIPL-DABLOM SLOMIO Milvoki!

Foto: Tanjug/AP

Košarkaši Denver Nagetsa pobedili su Milvoki Bakse na domaćem terenu rezultatom 113:107. 

Srski reprezentativac Nikola Jokić, postigao je 25 poena (10/25 iz igre), uhvatio čak 16 skokova i razdelio 12 asistencija. Pored njega, u timu iz Kolorada dominirao je Džamal Mari sa 35 poena (13/22).

U Milvokiju najbolji je bio Janis Adetokumbo (11/19) sa 29 poena, a pomogao mu je Bruk Lopez postigavši 19 (7/13) poena uz čak pet pogođenih trojki.  

Košarkaši Denvera otvorili su meč sa tri vezana promašaja, što je dopustilo Baksima da naprave mini seriju od 7:0. Džamal Mari je prekinuo ovaj niz sa košem uz faul. Generalno u čitavoj prvoj četvrtini, Nagetsi su bili prinuđeni da jure rezultat, što je veoma atipično za izabranike Majkla Melouna u Bol areni. Nikola se nije najbolje snalazio ppri ulasku u reket, tako da je bio prinuđen da poene traži sa distance. Pred sam kraj ovog dela igre, Nagetsi su uhvatili priključak na krilima dobre odbrane. Sa vezanih 12 poena, uspeli su da priđu na samo poen razlike. 

 

 

Ono što su započeli u prvom kvartalu, igrači Denvera su nastavili u drugom. Nikola je standardno započeo na klupi, a štafetu su od njega preuzeli Redži Džekson, Pejton Votson, ali i već očekivano dobri Džamal Mari. Kanađanin je pokazao svoj vanvremesnki "košgeterski" arsenal i zatrpao obruč Baksa iz svih mogućih pozicija. On je bio glavni razlog zbog kog se na odmor otišlo u apsolutnom egalu rezultatom 56:56. 

 

 

Nije samo Nikolina slaba efikasnost ove večeri u Bol areni razlog slabog Nagetsa. Ponovo je suđenje bilo u najmanju ruku upitno, i nije išlo u koris gorostasnog Somborca. O tome govori podatak da je naš centar prvi put izašao na liniju za slobodna bacanja sredinom treće četvrtine. Sredinom trečeg kvartala počeo je Nikola konačno da hvata ritam i to je pokazao sjajnom asistencijom za Pejtona Votsona, kojom je zabeležio 38. tripl-dabl pre početka završnog dela utakmice. Njegova dobra igra dovela je do kvalitetne prednosti od sedam poena pred četvrtu četvrtinu. 

 

U poslednjem kvartalu, Denver je održavao svoju prednost do sredine. Onda je počela izuzetno fizikalna igra, i obe ekipe su izlazile na slobodna bacanja na smenu. Na pet minuta do kraja, prednost Nagetsa se spustila na dva poena, a potom - ulazak Džamala Marija. Odmah po istrčavanju na parket je pogodio preko ruke, da bi posle trojke Bruka Lopea, uzvratio sjajnim napadanjem reketa, iz kog je izvukao dva bacanja. Zategnutom odbranom, i Nikolinom napadačkom maštavitošću, Nagetsi su stigli do petog vezanog trijumfa na domaćem terenu. Poslednji ekser u kovčeg Baksa zakucao je Aron Gordon bukvalnim prikucavanjem lopte Dejmijena Lilarda za tablu pri pokušaju polaganja. 

 

 

 

Milvoki Baksi su trenutno drugoplasirana ekipa Istočne konferencije sa 32 pobede i 14 poraza. Izabranici Majkla Malona se nalaze na četvrtom mestu na zapadu sa istim brojem pobeda, ali jednim porazom više. 

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading