MVP TRKA VODIĆE SE DO KRAJA! Luka Dončić NOVOM DOMINANTNOM partijom doneo TRIJUMF Dalasu!

Autor:

Sport

30.01.2024

05:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Biće neizvesno u borbi za najkorisnijeg igrača do samog kraja.

MVP TRKA VODIĆE SE DO KRAJA! Luka Dončić NOVOM DOMINANTNOM partijom doneo TRIJUMF Dalasu!

Foto: Tanjug/AP

Košarkaši Dalas Maveriksa savladali su na domaćem terenu Orlando Medžik rezulltatom 131:129. 

Slovenački košarkaš Luka Dončić ponovo je odigrao monstruoznu partiju, te je posle 73 poena protiv Hoksa, ubeležio dabl-dabl sa nerealnih 45 poena i čak 15 asistencija! Trijumf nije izveo samostalno, s obzirom da se poenterskim učinkom istakao i Tim Hardavej Džunior postigavši 36 poena. 

U suprotnom taboru, najbolji je bio Paolo Bankero sa istim brojem koševa kao i Hardavej, a pratio ga je Franc Vagner sa 21. poenom kraj svog imena. 

 

 

Započelo je dobro po Dalas, ali je onda usledila neverovatna serija od 16:0, tako da su Maveriksi od početka bili u poziciji da jure Medžik. Ovaj niz je ekipa iz Teksasa prekinula sa tri vezana uspešna napada, a prvi period utakmice je specifičan po snajperskom okršaju timova - šutnuli su čak 11 trojki! 

 

 

Do poluvremena je Orlando čuvao dvocifrenu prednost tako da je sve slutilo na poraz Maveriksa, ali se onda u drugom poluvremenu upalila mašina zvana Luka Dončić. Slovenac je u drugom delu igre postigao čak 26 poena i održao svoj tim u životu kroz čitavu utakmicu. 

Dalas je preuzeo vođstvo već u trećem delu, tako da se u završni deo igre ušlo sa sedam poena prednosti u korist ekipe iz Teksasa. 

 

 

Košarkaši Orlanda probudili su se tek na startu poslednje deonice, koju su otvorili serijom 8:0 posle jedne od najgorih četvrtina u istoriji NBA lige. Čitavim tokom četvrte četvrtine ekipe su se smenjivale u vođstvu i pravile mini serije, uz dobre uloge Dončića i Hardaveja na jednoj, a Bančera i Entonija na drugoj strani.

Ekipe su jako rano ušle u penal zavšnicu, pa je igra do kraja meča bila isprekidana faulovima.

Na kraju, koncentrisaniji u neizvesnoj završnici bili su košarkaši Dalasa, koji su odneli pobedu rezultatom 131:129.

Obe ekipe se sada nalaze na osmov poziciji u svojoj konferenciji. 

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading