LUKA I KAJRI RAZBILI NAJBOLJI TIM ZAPADA! Dalas na krilima Dončića LETI ka prstenu!

Autor:

Sport

08.01.2024

08:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tandem Dalasa bi mogao da uvede tim iz Teksasa u trku za prsten.

LUKA I KAJRI RAZBILI NAJBOLJI TIM ZAPADA! Dalas na krilima Dončića LETI ka prstenu!

Foto: Tanjug/AP

Kajri Irving i Luka Dončić

Košarkaši Dalas Maveriksa stigli su do pobede protiv Minesota Timbervulvsa na domaćem terenu rezultatom 115:108. 

Luka Dončić i Kajri Irving pružili su maestralnu partiju za tim iz Teksasa. Slovenac je postigao 34 poena, čemu je dodao šest skokova i osam asistencija. Njegov saigrač je bio za poen bolji, a skakački je doprineo sa impozantnih (usled svoje visine i pozicije) osam skokova.

U protivničkoj ekipi dominirao je Entoni Edvards sa dabl-dabl učinkom od 36 poena i deset skokova, a pomogao mu je Karl Entoni Tauns sa 24 koša.

Foto: Tanjug/AP

Luka Dončić i Kajri Irving

U prvom poluvremenu viđena je rezultatska klackalica. Nijedna ekipa nije uspevala da zadobije primat, tako da se na veliki odmor otišlo rezultatom 60:56. 

U trećoj četvrtini, Dalas je uspeo da osvoji 11 koševa prednosti i tako uđe u poslednji kvartal sa solidnom razlikom. 

Međutim, uspeli su košarkaši iz Teksasa da prokockaju mukom stečeno vođstvo, te su na tri minuta gubili sa šest poena razlike. Tada je bekovski trenera Džejsona Kida uzeo stvari u svoje ruke. 

Prvo je Irving vezao dve trojke, da bi potom Luka sa linije za slobodna bacanja pružio svom timu prednost od sedam koševa na 18 sekundi do kraja. Entoni Edvards je pokušao da ublaži poraz, ali je konačni rezultat 115:108 sa penala postavio Tim Hardavej Džunior.

Dalas se sada nalazi na šestom mestu Zapadne konferencije NBA lige, tačno iznad plej-in zone, sa 22 pobede. Njihov sinoćni protivnik će i pored poraza zadržati prvu poziciju na tabeli. 

 

Standings provided by Sofascore

 

BONUS VIDEO 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading