ZVEZDA POMAŽE VEČITOM RIVALU! Posle RATA u derbiju, crveno-beli SPASAVAJU Partizan!

Autor:

Sport

30.01.2024

06:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Klub sa Malog Kalemegdana pruža veliku pomoć crno-belima!

ZVEZDA POMAŽE VEČITOM RIVALU! Posle RATA u derbiju, crveno-beli SPASAVAJU Partizan!

Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde dočekuju Valensiju na domaćem terenu večeras od 20.00 časova u okviru 24. kola Evroliga

Crveno-beli lete na krilima pobede u derbiju koju su izvojevali u ratničkom dvoboju. Atmosfera je bila užarena, a igrači su ulazili u ostrašćene sukobe, tako da je vazduh u Areni bio zapaljiv. 

Ipak, dojučerašnji neprijatelji, večeras bi mogli zakopati ratne sekire - makar na kratko.

 

Foto: Starsport

Borba za loptu na poslednjem derbiju

Naime, Partizan se nalazi na samoj ivici plej-in zone, to jest na desetom mestu sa 12 pobeda i 11 poraza. Prva ekipa iznad crno-belih, i jedan od najvećih protivnika u borbi za mesto u sledećoj fazi je upravo večerašnji protivnik kluba sa Malog Kalemegdana. 

Valensija ima isti skor kao tim koji sa klupe predvodi Željko Obradović, tako da bi Zvezda pobedom dozvolila koliko toliko Partizanu jedan kiks na dva neprijatna gostovanja u Monaku i Bolonji. Trijumfi van doma bi Kevinu Panteru i ekipi samo dodatno dali prednost nad Špancima. 

Ukoliko se uzme u obzir da crno-belima tek predstoji okršaj sa "slepim miševima" u njihovoj kući, a da Zvezda za sada nije toliko blizu koliko i tim Aleksa Mumbrua, novi poraz Valensije bi zaista bio značajan za plasman. 

Foto: Starsport

Branko Lazić i Kevin Panter

Svakako da Crvena zvezda ne radi samo za ljutog rivala. Posle poraza od Albe, izabranici Janisa Sferopulosa su značajno umanjili svoje šanse za plej-of mesto. Neophodne su im pobede, a upravo bi jedna protiv direktog učesnika u borbi za nastavak takmičenja vratila šanse u velikoj meri i bila zlata vredna. 

Retko se dešava, ali deluje da će baš cela Srbija navijati za Zvezdu večeras. 

Klub sa Malog Kalemegdana je trenutno 13. u Evroligi sa deved pobeda u 22 meča. Valensija je ove sezone malo iznenađenje i ima učinak od 12 trijuma i 11 poraza, što ih stavlja devetu mesto. 

 

Standings provided by Sofascore

 

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading