KAMIKAZE OPET NA NAŠIM DRUMOVIMA! Taman smo mislili da su prestali, osvanuo novi primer vožnje u kontra smeru u Šimanovcima! (VIDEO)

Autor:

Vesti

30.01.2024

06:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vožnja u suprtonom smeru je izuzetno opasna!

KAMIKAZE OPET NA NAŠIM DRUMOVIMA! Taman smo mislili da su prestali, osvanuo novi primer vožnje u kontra smeru u Šimanovcima! (VIDEO)

Foto: Printscreen/X/MilosKrstic2211

Još jedna vožnja u suprotnom smeru zabeležena je na srpskim putevima. Naime, juče u ranim jutarnjim satima snimljen je vozač automobila koji je sve vreme od Ugrinovaca do Šimanovca vozio brzom trakom u kontra-smeru.

Kako se vidi na snimcima koji su objavljeni na društvenim mrežama, vozač je uključio sva četiti migavca, verovatno shvativši da je u pogrešnoj traci, ali je i dalje vozio krajnje levom, odnosno brzom trakom, rizikujući svoj i život drugih učesnika u saobraćaju.

 

 

Na video-snimku se takođe vide vozači koji mu dolaze u susret i koji mu blicaju i signaliziraju da je u pogrešnoj traci, dok mu i sirenom signaliziraju i automobili iz trake u kojoj bi trebalo da se nalazi.

Inače, prošle godine u Srbiji zabeleženo je na desetine slučajeva vožnje u suprotnom smeru, mahom na auto-putu.

Koliko to može biti pogubno najbolje ilustruje primer iz septembra prošle godine kada je Dejan J. (51) nastradao vozeći auto-putem Miloš Veliki brzom trakom u kontra-smeru, nakon čega je naleteo na drugo vozilo. Suvozač i vozač drugog automobila zadobili su teške telesne povrede, a automobil kojim je Dejan upravljao u potpunosti je izgoreo.

Nakon ovog i još nekoliko primera, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić naložio se da se na svim uključenjima na auto-putu postave i znakovi "suprotan smer".

- Odlučili smo da postavimo dodatne saobraćajne znake pored postojećih koji su postavljeni u skladu sa zakonom. Nažalost, većina onih koji su vozili auto-putem u kontra smeru činili su to namerno, bez obzira na saobraćajnu signalizaciju - napisao je Vesić svojevremeno na društvenim mrežama.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading