NANEO MU DOŽIVOTNE TRAUME: Pogledajte kako je Jokić PONIZIO Embida kada lažni MVP poslednji put nije pobegao sa crte u Denveru (VIDEO)

Autor: P. Z.

Sport

28.01.2024

07:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle te noći, nikada se više nije pojavio na parketu Bol arene.

NANEO MU DOŽIVOTNE TRAUME: Pogledajte kako je Jokić PONIZIO Embida kada lažni MVP poslednji put nije pobegao sa crte u Denveru (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Džoel Embid i Nikola Jokić

Denver Nagetsi su u noći između subote i nedelje na svom parketu pobedili Filadelfija Seventisikserse, koji petu godinu zaredom nisu imali pomoć Džoela Embida u Koloradu.

Aktuelni MVP NBA lige je ponovo odlučio da pobegne sa crte Nikoli Jokiću, koji je sa druge strane dominirao i vodio šampiona do novog trijumfa.

Podsetimo, Embid je poslednji put protiv Denvera u Koloradu igrao davne 2019. godine, a ono što se desilo u završnici tog meča ga je verovatno i nateralo da pola decenije ne sme da izađe na parket Bol arene.

Nagetsi su tada slavili u tesnoj završnici, a pobedu im je doneo Jokić pogotkom u pretposlednjoj sekundi meča.

Inače, tu utakmicu je srpski centar završio sa 26 poena, deset skokova, šest asistencija i po dve blokade, odnosno ukradene lopte.

Sa druge strane, Kamerunac je tada imao 19 poena i 15 skokova, a malo je nedostajalo da upiše i užasan tripl-dabl, pošto je imao čak osam izgubljenih lopti.

Dakle, Jokić je tog 8. novembra 2019. godine ponizio Embida u Denveru, a centar Filadelfije se ni dan danas nije oporavio od toga i zato beži od Bol arene kao "đavo od krsta".

Nikola Jokić vs Džoel Embid

Najbolji košarkaš današnjice Nikola Jokić stigao je u NBA ligu 2015. godine, 12 meseci nakon što su ga Denver Nagetsi birali sa 41. pozicije na draftu. Džoker je prvu sezonu u najjačoj ligi na svetu započeo stidljivo, ali je ubrzo pokazao raskošan talenat i izborio je mesto startera u ekipi iz Kolorada, a na kraju je izabran i u najbolju petorku rukija.

Nakon toga se Jokić vinuo u nebesa i pokazao je da mu je samo nebo granica. U poslednjih pet godina je konstantno biran za jednu od dve najbolje petorke lige, a od 2019. nije propustio nijednu Ol-star utakmicu.

Do najviših visina je stigao 2021. godine, kada je po prvi put osvojio MVP nagradu, a isto je učinio i naredne sezone. Svi su očekivali da će potom i treći put zaredom osvojiti priznanje za najkorisnijeg igrača lige, ali mu je ono pod sumnjivim okolnostima izmaklo i dodeljeno je Džoelu Embidu. Ipak, to je samo probudilo srpski inat kod Nikole, koji je u plej-ofu dominantno odveo Nagetse do prvog šampionskog prstena u istoriji lige, a na kraju je nagrađen i titulom MVP finala.

Sa druge strane, Džoel Embid je iste godine izašao na draft kao Nikola i Siksersi su ga birali sa treće pozicije. Ipak, na njegov debi se čekalo pune dve godine zbog povreda, pa je tako tek u sezoni 2016/17 bio u najboljoj ruki petorci.

Kamerunac je na Ol-star utakmici debitovao godinu dana pre Jokića, pa kako isto nije propuštao taj spektakl, ima jedno učešće više od Srbina. Embid godinama unazad važi za Nikolinog najvećeg rivala, ali je uvek kaskao za njim, pošto je svoju prvu i jedinu MVP nagradu "iskukao" nakon Jokićeve dve, a šampionskom prstenu za sada nije ni prišao.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading