GOTOVO SVAKO DRUGO DOMAĆINSTVO U SRBIJI U NOVEMBRU PLATILO ZNATNO MANJI RAČUN ZA STRUJU! EPS obračunao od 20 do 40 odsto popusta racionalnim potrošačima!

Autor:

Vesti

24.01.2024

16:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od 3,34 miliona domaćinstava aktivnih kupaca, njih 48,8 odsto, ostvarilo je pravo na umanjenje novembarskog računa.

GOTOVO SVAKO DRUGO DOMAĆINSTVO U SRBIJI U NOVEMBRU PLATILO ZNATNO MANJI RAČUN ZA STRUJU! EPS obračunao od 20 do 40 odsto popusta racionalnim potrošačima!

Foto: shutterstock, eps

Elektroprivreda Srbije je objavila da je od 20 do 40 odsto popusta obračunato domaćinstvima koja su u novembru 2023. godine uspela da uštede potrošnju električne energije. Najveći popust od 20,1 odsto ostvarila su domaćinstva koja su uspela da smanje potrošnju za više od 30 procenata.

Beograd, Novi Sad, Šabac, Valjevo, Loznica, Niš, Smederevo i Kragujevac su gradovi u kojima je zabeleženo najznačajnije smanjenje potrošnje električne energije. Gotovo svako drugo domaćinstvo u Srbiji ostvarilo je uštedu električne energije, dok je oko 1,63 miliona domaćinstava uspelo da uštedi najmanje pet odsto električne energije u poređenju sa istim mesecom prethodne dve godine.

Od 3,34 miliona domaćinstava aktivnih kupaca, njih 48,8 odsto je ostvarilo pravo na umanjenje novembarskog računa. Popust od 35 odsto ostvarilo je 4,2 odsto domaćinstava koja su uštedela električnu energiju od 25 do 30 odsto. Uštede od 20 do 25 odsto ostvarilo je 5,2 odsto kupaca, dok je 6 odsto domaćinstava ostvarilo popust od 25 odsto smanjivši potrošnju za 15 do 20 odsto. Dodatni popust od pet odsto ostvarilo je 420.315 kupaca koji su uvećali učešće niže tarife u mesečnom obračunu za najmanje pet odsto u odnosu na isti mesec 2022. godine.

Ovi podaci jasno pokazuju da su domaćinstva širom Srbije preduzela mere za smanjenje potrošnje električne energije, što je rezultiralo značajnim popustima na njihovim računima za električnu energiju. Očekuje se da će ova inicijativa nastaviti da podstiče domaćinstva na racionalnije korišćenje električne energije i dalje doprineti smanjenju ukupne potrošnje električne energije u zemlji.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading