OVAKO SE TUŠIRA POZNATI KARDIOLOG NEBOJŠA TASIĆ I TO PREPORUČUJE SVIMA! Jedna greška može, ipak, biti fatalna!

Autor:

Vesti

19.01.2024

11:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Profesionalni sportisti koriste ledenu vodu za kupanje. Jako je dobro tuširati se hladnom vodom, ali ne ledenom , rekao je Tasić.

OVAKO SE TUŠIRA POZNATI KARDIOLOG NEBOJŠA TASIĆ I TO PREPORUČUJE SVIMA! Jedna greška može, ipak, biti fatalna!

Foto: PRVA TV/PRINTSCREEN

Kardiolog dr Nebojša Tasić otkrio je u "Jutru" na Prvoj TV kako se on tušira i to preporučio da tako svi rade.

Ujedno je otkrio i koje je tuširanje najbolje za zdravlje - toplom, mlakom, hladnom ili ledenom vodom.

Za nekoliko sati, naime, počinje plivanje za Časni krst pa se mnogi pitaju koliko je i da li je opasno skakati u hladnu vodu, pogotovo u ovo doba godine i da li su to potrebne posebne pripreme.

Da li je opasno ili korisno za zdravlje plivati u ledenoj vodi i tuširati se ledenom vodom svakodnevno, otkrio je doktor Nebojša Tasić.

- Ozbiljan pristup plivanju u ledenoj vodi jako je važan. Ovo je ekstremna stvar i treba da imate dobar preventivni pregled, bilo da ste mladi ili stari. Treba da proverite svoj organizam, srce i kardiovaskularni sistem. Čak ni tad nemate garanciju kako ćete reagovati. Profesionalni sportisti koriste ledenu vodu za kupanje. Jako je dobro tuširati se hladnom vodom, ali ne ledenom - rekao je kardiolog i otkrio:

- To pomaže koži, cikulraciji, organizmu, imunitetu. Taj dan možemo da provedemo na kvalitetan način. Tuširanje hladnom vodom je poželjno. Na sve to imamo faktor zimogrožljivosti, prosto neki ljudi ne podnose hladnu vodu. Meni lično hladna voda ne smeta, ja volim i preporučujem takvo tuširanje. Ono što nikako ne preporučujem, to je skakanje u hladnu vodu jer temperaturni šok može da bude fatalan. Bolje je kad temperatura nije u minusu, ali šok za organizam je i kada se izađe iz vode - upozorio je dr Tasić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading