DETALJAN KALENDAR ISPLATA PENZIJA! Penzionerima stiže POVIŠICA, a evo ko će prvi dobiti VIŠE NOVCA - Prosečan ček biće veći za 50 EVRA!

Autor: D.B.

Vesti

26.01.2024

08:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kao i obično, penzije će poslednji dobiti korisnici iz kategorije zaposlenih.

DETALJAN KALENDAR ISPLATA PENZIJA! Penzionerima stiže POVIŠICA, a evo ko će prvi dobiti VIŠE NOVCA - Prosečan ček biće veći za 50 EVRA!

Foto: ST/Nemanja Pančić, Shutterstock

Prema kalendaru isplata koji je objavio Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO), januarske penzije će prvo dobiti korisnici iz kategorije samostalnih delatnosti i to 2. februara. Ova grupa penzionera će biti prva koja će dobiti januarsku penziju, bez obzira na način isplate - bilo da je reč o tekućem računu ili isplati na kućnu adresu ili podizanju na poštanskim šalterima.

Isplata za vojne i poljoprivredne penzionere

Četiri dana kasnije, 6. februara, počeće isplata za vojne i poljoprivredne penzionere, bez obzira na to za koji način isplate su se opredelili. Ova grupa penzionera će takođe dobiti svoje januarske penzije preostalim penzionerima u zemlji.

Isplata za zaposlene penzionere

Kao i obično, penzije će poslednji dobiti korisnici iz kategorije zaposlenih. Za one kojima novac stiže preko tekućih računa isplata počinje 8. februara, dok će ostali dobiti svoje penzije 10. februara. Ovaj redosled isplate prati ustaljenu praksu Republičkog fonda za PIO.

Povišica penzija i prosečna januarska penzija

Sa januarskim čekom penzionerima stiže povišica od 14,8 odsto. Budući da je prema danas objavljenom podatku prosečna penzija za decembar iznosila 39.850 dinara, prosečna januarska penzija će iznositi oko 45.747 dinara. Ovo predstavlja značajan skok u visini prosečne penzije i pozitivan korak za penzionere koji se oslanjaju na ova primanja za svoj životni standard.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading