KO U SRBIJI IMA PRAVO NA SOCIJALNU PENZIJU? POMOĆ DRŽAVE iznosiće 100 evra, a isplaćivaće se svima koji ispunjavaju OVE uslove!

Autor: D.B.

Vesti

24.01.2024

14:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Program "Skok u budućnost - Srbija EXPO 2027" ističe čvrstu rešenost da se iskoreni siromaštvo, posebno u ruralnim delovima.

KO U SRBIJI IMA PRAVO NA SOCIJALNU PENZIJU? POMOĆ DRŽAVE iznosiće 100 evra, a isplaćivaće se svima koji ispunjavaju OVE uslove!

Foto: Tanjug/R. PRELIĆ

Prema najavama, oko 200.000 penzionera u Srbiji koji nemaju minimalnih 15 godina radnog staža, imovinu ili druga primanja, mogli bi da ostvare pravo na socijalnu penziju.

Ovo je deo programa "Skok u budućnost - Srbija EXPO 2027", predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a ministar za brigu o selu, Milan Krkobabić, istakao je da se već počelo sa prikupljanjem podataka o potencijalnim korisnicima, prenosi Blic


Pravo na penziju za starije od 65 godina bez ostvarene penzije

Najstariji građani Srbije, koji su stariji od 65 godina, a nemaju ostvareno pravo na penziju, imovinu ili druga primanja, mogli bi da dobiju socijalnu garantovanu penziju od najmanje 100 evra. Ova vrsta narodne nadoknade predstavljaće podršku za ljude koji su celog života marljivo radili, a nikada ne bi ostvarili penziju.

Podsticaj za smanjenje siromaštva

Program "Skok u budućnost - Srbija EXPO 2027" ističe čvrstu rešenost da se iskoreni siromaštvo, posebno u ruralnim delovima. Ministarstvo za brigu o selu će preduzeti korake ka prikupljanju podataka o potencijalnim korisnicima socijalne garantovane penzije, kako bi se omogućilo donošenje odgovarajućih zakonskih rešenja.


Nova socijalna garantovana penzija, odnosno narodna nadoknada, predstavlja korak ka preraspodeli narodnih para i podršci za najstarije građane Srbije. Ova inicijativa, ukoliko bude sprovedena, mogla bi značajno da utiče na poboljšanje životnih uslova za one koji nisu ostvarili pravo na redovnu penziju.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Ja

24.01.2024 16:19

Budalaština!